Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
POMEMBNO OBVESTILO - PRELOŽITEV ROKA PLAČILA PO ODLOČBAH za promocijo SADJA. Preberite tukaj >

Vse o slovenski hrani na enem mestu

Dobrodošli na spletni strani Naša super hrana! To je osrednje spletno mesto, kjer lahko potrošniki najdete koristne informacije o lokalni – slovenski hrani. V želji, da vam ponudimo še več koristnih informacij, smo spletno mesto posodobili in nadgradili.

ZEMLJEVID LOKALNIH PRIDELOVALCEV

Priporočamo vam obisk zemljevida lokalnih pridelovalcev, ki je skozi celo leto zelo obiskan. Na enem mestu smo zbrali pridelovalce hrane iz vse Slovenije. Pridelovalci imajo možnost, da si ustvarijo lastno predstavitveno stran na Zemljevidu in se na ta način brezplačno predstavijo vsem, ki prisegate na lokalno hrano ter vsakodnevno skrbite za kakovostno prehrano vas in vaših bližnjih. Na Zemljevidu lahko potrošniki pridobite številne koristne informacije o ponudbi sezonske hrane na kmetijah, ki jih najdete v neposredni bližini vašega doma.  

ZBIRKA PREIZKUŠENIH LOKALNIH RECEPTOV

Na tej strani smo za vas zbrali čudovito zbirko tradicionalnih slovenskih receptov. Veliko je tudi posodobljenih lokalnih receptov ter uporabnih nasvetov za pripravo hrane. Recepti so namenjeni tako začetnikom kot izkušenim domačim kuharjem in gospodinjam, torej od najbolj enostavnih do tistih, ki so zaščiteni na ravni EU.

SHEME KAKOVOSTI ŠČITIJO LOKALNE IN TRADICIONALNE IZDELKE

Za vas smo na enem mestu zbrali vse informacije o lastnostih in prednostih lokalno pridelane hrane in o različnih označbah, ki vam nudijo garancijo za vrhunsko kakovost. Tako boste znali sami na enostaven način prepoznati slovensko kakovostno hrano. Razumeli boste pomen evropskih in nacionalnih zaščit. Spoznali boste vse sheme kakovosti, razlike med njimi ter pomen posameznih znakov: izbrana kakovost, ekološki proizvodi in drugih sheme kakovosti.

POSTANIMO SAMOOSKRBNI

Z namenom spodbujanja lokalne samooskrbe smo uvedli posebno rubriko na temo »postanimo samooskrbni«, kjer lahko vrtičkarji najdete vrsto uporabnih nasvetov za vrtnarjenje in s tem pridelavo lastne hrane.

AKTUALNE NOVICE

Vabimo vas, da se prijavite na aktualne novice TUKAJ, da boste lahko vedno na tekočem z Našo super hrano.

Spremljajte nas tudi na Facebook strani Naša super hrana, kjer boste našli vse aktualne informacije, obvestila, novosti, dogodke in še več.

Veliko užitkov ob branju, pridelavi, kuhanju, nakupovanju “naše – slovenske hrane” vam želi ekipa Naša super hrana!

Spletno mesto upravlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Sorodni članki

Kako se moramo obnašati, da ne bi prenašali okužbe preko nakupljenih živil iz trgovine

Pri nakupovanju živil ter rokovanju z njimi, ko jih prinesemo iz trgovine, moramo pomisliti na vse možne poti prenosa klic. Nujno je pravilno ukrepati, preden jih zložimo v omaro ali hladilnik. Ta živila so bila prej na policah trgovin in…

Več...

Visoka stopnja higiene je nujna

Kislo zelje utrjuje našo moč

Smo v času, ko je skrb za odpornost našega telesa na prvem mestu. Pri nakupovanju lokalne in sezonske zelenjave v trgovinah in na tržnici sodi slovensko kislo zelje v sam vrh priljubljenosti. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C kislo zelje krepi naš…

Več...

Sezonsko lokalno sadje je vedno tu za nas

V času, ko je svet zaradi virusa skoraj obstal, bodo kakovostna domača jabolka in ostalo sezonsko lokalno sadje odličen vir vitaminov in ostalih hranil v naših telesih. Zdaj imamo priložnost, da se zahvalimo lokalnim pridelovalcem in predelovalcem, saj nas bodo…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem