Vse o slovenski hrani na enem mestu | Lokalno, Samooskrba | Zgodbe o naši super hrani

Vse o slovenski hrani na enem mestu

Dobrodošli na spletni strani Naša super hrana! To je osrednje spletno mesto, kjer lahko potrošniki najdete koristne informacije o lokalni – slovenski hrani. V želji, da vam ponudimo še več koristnih informacij, smo spletno mesto posodobili in nadgradili.

ZEMLJEVID LOKALNIH PRIDELOVALCEV

Priporočamo vam obisk zemljevida lokalnih pridelovalcev, ki je skozi celo leto zelo obiskan. Na enem mestu smo zbrali pridelovalce hrane iz vse Slovenije. Pridelovalci imajo možnost, da si ustvarijo lastno predstavitveno stran na Zemljevidu in se na ta način brezplačno predstavijo vsem, ki prisegate na lokalno hrano ter vsakodnevno skrbite za kakovostno prehrano vas in vaših bližnjih. Na Zemljevidu lahko potrošniki pridobite številne koristne informacije o ponudbi sezonske hrane na kmetijah, ki jih najdete v neposredni bližini vašega doma.  

ZBIRKA PREIZKUŠENIH LOKALNIH RECEPTOV

Na tej strani smo za vas zbrali čudovito zbirko tradicionalnih slovenskih receptov. Veliko je tudi posodobljenih lokalnih receptov ter uporabnih nasvetov za pripravo hrane. Recepti so namenjeni tako začetnikom kot izkušenim domačim kuharjem in gospodinjam, torej od najbolj enostavnih do tistih, ki so zaščiteni na ravni EU.

SHEME KAKOVOSTI ŠČITIJO LOKALNE IN TRADICIONALNE IZDELKE

Za vas smo na enem mestu zbrali vse informacije o lastnostih in prednostih lokalno pridelane hrane in o različnih označbah, ki vam nudijo garancijo za vrhunsko kakovost. Tako boste znali sami na enostaven način prepoznati slovensko kakovostno hrano. Razumeli boste pomen evropskih in nacionalnih zaščit. Spoznali boste vse sheme kakovosti, razlike med njimi ter pomen posameznih znakov: izbrana kakovost, ekološki proizvodi in drugih sheme kakovosti.

POSTANIMO SAMOOSKRBNI

Z namenom spodbujanja lokalne samooskrbe smo uvedli posebno rubriko na temo »postanimo samooskrbni«, kjer lahko vrtičkarji najdete vrsto uporabnih nasvetov za vrtnarjenje in s tem pridelavo lastne hrane.

AKTUALNE NOVICE

Vabimo vas, da se prijavite na aktualne novice TUKAJ, da boste lahko vedno na tekočem z Našo super hrano.

Spremljajte nas tudi na Facebook strani Naša super hrana, kjer boste našli vse aktualne informacije, obvestila, novosti, dogodke in še več.

Veliko užitkov ob branju, pridelavi, kuhanju, nakupovanju “naše – slovenske hrane” vam želi ekipa Naša super hrana!

Spletno mesto upravlja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.


Sorodni članki

Kako posaditi sadno drevo?

Pomlad je poleg jeseni pravi čas za sajenje, zato lahko svoj vrt ali sadovnjak obogatite s katero izmed avtohtonih sort sadnega drevja. Glede na smernice agronoma Adrijana Černelča smo pripravili nasvete, kako pravilno posaditi sadno drevo. Začne se pri izbiri…

Več...

Na policah trgovin tudi v spomladanskih mesecih najdemo lokalno sadje

Lepota pomladi je v prebujanju narave in razcvetu rastlin, tudi sadnih dreves, na katerih se pasejo čebele in drugi opraševalci. S prvimi sončnimi žarki se tako začne nova sezona pridelave sadja. Še preden dozorijo prvi sadeži letošnje pridelave, lahko v…

Več...

Raje kot v smeti pretvorimo v nove jedi

V kuhinji se nam pogosto zgodi, da nam pri pripravi obrokov ostanejo nekatera živila, na primer krompir, testenine, riž, kruh ali zelenjava. Že z malo domišljije jih lahko koristno porabimo za pripravo novih jedi ter tako bistveno zmanjšamo količino zavržkov…

Več...

Zakaj izbrati lokalno hrano?

Za človekovo zdravje in dobro počutje je med drugim zelo pomembno tudi uživanje sezonske zelenjave in sadja iz lokalnega okolja.  Lokalna trajnostna oskrba pa ima poleg bolj kakovostnih živil še širši družbeni pomen. Pomembno se je zavedati, da lokalno predelana…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem