Otvoritev razstave | Zgodbe o naši super hrani

Otvoritev razstave

V četrtek, 2. 10. 2014, ob 17. uri vas vabimo na otvoritev fotografske razstave v okviru natečaja »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«, ki bo na Kongresnem trgu. Program bo povezoval znani komik Pižama. Seveda pa bomo poskrbeli tudi za kulinarične in kulturne užitke.

V Sloveniji je bilo v programskem obdobju 2007-2013 sofinanciranih več kot 95.300 projektov, zato želi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili s pomočjo evropskih sredstev (iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in/ali Evropskega sklada za ribištvo). Zato je bil izveden natečaj »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«. Natečaj sta izvedla Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Splošna javnost je predlagala projekte, ki so jim spremenili življenje oz. prispevali k izboljšanju kakovosti njihovega življenja oz. življenja skupnosti. Prejeli smo 81 predlogov, z žrebanjem pa izbrali 26. Na Kongresnem trgu je z namenom predstavitve nekaterih projektov, ki so bili sofinancirani z evropskimi sredstvi in preko katerih bi pokazali, kaj vse dobrega je bilo v Sloveniji narejeno s pomočjo evropskih sredstev v zadnjih 7 letih, organizirana fotografska razstava. Fotografije bodo razstavljene na Kongresnem trgu v Ljubljani med 2. in 23. oktobrom 2014. Za razstavljen projekt, ki ga boste prepoznali kot najboljšega, boste lahko tudi glasovali in se potegovali za nagrade.

Vsem, ki so posredovali predloge projektov se zahvaljujemo.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem