Brezplačni priročnik: Mleko, prava hrana in pijača

Brezplačni priročnik: Mleko, prava hrana in pijača 3.2.2016

Uživanje vsakega polnomastnega mleka v normalnih količinah je – v nasprotju s pogostim prepričanjem – tudi za odrasle povsem zdravo. Izjema so le ljudje z obolelim črevesjem in tisti, ki jim zaradi dednih vzrokov primanjkuje nekaterih encimov.

Posneto (z 1,6% ali manj mlečnih maščob) ali delno posneto (1,6-3,2%) mleko je oropano najpomembnejših snovi, saj so le-te vezane ravno na mlečno maščobo. Zato v posnetem mleku varovalnih karotenoidov in v maščobi topnih naravnih vitaminov preprosto ni več.

Kaj je res, kaj ni res, in kako najbolje izkoristiti vse učinkovine posameznih vrst mleka, si podrobneje preberite v priročniku Mleko, prava hrana in pijača.


Sorodni članki

INFOGRAFIKA: "izbrana kakovost - Slovenija" KMEČKI

Izbiramo težje poti, ki vodijo do kakovostnih izdelkov

Pred vami je še en zanimiv in oseben pogled v življenje, delo in razmišljanje slovenskih predelovalcev mleka. Sogovornica je bila tokrat direktorica Mlekarne Krepko Sandra Turnšek. Zaupala nam je, kaj je bistveno za visoko kakovost njihovih mlečnih izdelkov – izbira…

Več...

Mleko v Sloveniji prirejamo predvsem na družinskih kmetijah, kjer ima vsaka krava svoje ime

Jasno je, da je pridelava mleka v Sloveniji nekaj posebnega – mleko se večinoma prideluje na manjših do srednje velikih družinskih kmetijah. Ogromnih mlečnih farm, kakršne so prisotne v državah z intenzivno prirejo mleka, v Sloveniji skorajda ne poznamo. Kakšne…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem