Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu | Zgodbe o naši super hrani

Vabljeni na prvo prireditev v sklopu projekta Podeželje v mestu

Kmetijsko gozdarska zbornica vas vabi na tradicionalno prireditev Podeželje v mestu – velika noč na podeželju, ki bo potekala v soboto, 12. aprila, med 9. in 14. uro, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Številni podeželski običaji so povezani z velikonočnim časom, saj takrat zaživi slovensko podeželje in zadiši po domači hrani. Začne pa se tudi sezona prireditev Podeželje v mestu, ki že vrsto red zbližujejo podeželje z mestom in mesto s podeželjem.

Na stojnicah v Ljubljani se bo z velikonočnimi dobrotami predstavilo 45 kmetij, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije. V pokušino in naprodaj bodo ponujale vrhunske mesne in mlečne izdelke, predelano sadje, zelenjavo, olja, med, tradicionalne krušne in pekovske izdelke, ter sokove, vina in žgane pijače. Člani združenja predelovalcev mesa na kmetijah vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri velikonočne šunke in njeni pripravi. Izvedeli boste, kako pripraviti prepeličja jajca, v delavnici polstenja slovenske volne pa se boste lahko naučili izdelovati pisanice in velikonočne zajčke. Poskrbljeno bo tudi za glasbeno spremljavo, saj vas bo zabavala skupina ljudskih pevcev in godcev Stari prijatelji s Kicarja.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem