Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju | Zgodbe o naši super hrani

Obiskovalci bodo preverjali kakovost na Gorenjskem in v Prekmurju

V soboto, 21. 9., in v nedeljo, 22. 9., svoja vrata odpirajo Kmetija Pr’Končovc in Kmetija Robek ter Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka.

Obiskovalci se bodo lahko prepričali o kakovost lokalnih pridelkov in izdelkov.

Kmetija Pr’Končovc, Javornik 10, Kranj, 21. 9., od 10. do 12. ure

Obiskovalci si bodo lahko ogledali kmetijo, živali na paši, travniški sadovnjak, spoznali  potek kuhanja žganja in poskusili tradicionalne kmečke jedi. Manjkal ne bo niti domač mošt ali čaj. Od 10. ure naprej pa se bo pridružila tudi Marjeta Bizjak, vodja Sektorja za kmetijske trge na Direktoratu za kmetijstvo, ki bo na voljo za vprašanja o ekološkem kmetijstvu, predpisih, rezultatih in načrtih v prihodnje.

Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, 21. 9., od 8. do 12. ure

Kmetijska zadruga Škofja Loka

Obiskovalci bodo v novi zadružni trgovini v Poljanah 80 nad Škofjo Loko spoznali Loško zadrugo, Loške mlekarne, Mesnine Bohinja in Domač kotiček.  Na voljo bo pokušina izdelkov Loške mlekarne in Mesnin Bohinja. Ob 11. uri se bo pridružil Matej Demšar, dr. vet. med., direktor območnega urada VURS Kranj, ki bo spregovoril o veterinarskih kontrolah, ki zagotavljajo varnost in sledljivost hrane v obratih za predelavo mesa in mleka. Kmetija Robek, Črešnjevec ob Bistrici 2 , 3256 Bistrica ob Sotli, 22. 9., od 9. do 12. ure

Kmetija Robek

Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali trgatev in si ogledali kmetijo. Seznanili se bodo s postopkom predelave grozdja (trgatev, pecljanje, stiskanje, pretoki-celoten postek pri predelavi gozdja) ter si ogledali pridelavo zelenjave v rastlinjaku in na prostem, čebelnjak, v kleti pa pokušali vina in pecivo.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem