Podprtnik – recept

Podprtnik – recept 30.3.2018

Sestavine:

  • 6 rumenjakov
  • 10 dag sladkorja
  • 14 dag masla
  • 50 dag moke
  • kocka kvasa, žlička moke in sladkorja, 1 dl toplega mleka za kvasec
  • 2 dl mlačnega mleka
  • žlička ruma
  • sol, jajce za premaz

Priprava:

  1. Pripravi kvasec in ga vlij v osoljeno moko.
  2. Stepi rumenjake, sladkor in maslo in maso dodaj moki.
  3. Zamesi gladko testo in ga pusti dvakrat vzhajati.
  4. Premaži z jajcem.
  5. Peči pol ure pri 180 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla 2 žlici medu Priprava: Zamesi…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem