Podprtnik – recept

Podprtnik – recept 30.3.2018
  • Čas priprave:3 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 6 rumenjakov
  • 10 dag sladkorja
  • 14 dag masla
  • 50 dag moke
  • kocka kvasa, žlička moke in sladkorja, 1 dl toplega mleka za kvasec
  • 2 dl mlačnega mleka
  • žlička ruma
  • sol, jajce za premaz

Priprava:

  1. Pripravi kvasec in ga vlij v osoljeno moko.
  2. Stepi rumenjake, sladkor in maslo in maso dodaj moki.
  3. Zamesi gladko testo in ga pusti dvakrat vzhajati.
  4. Premaži z jajcem.
  5. Peči pol ure pri 180 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si

Podprtnik – recept
5 (100%) št. ocen: 1


Sorodni recepti

Enostavna potica – recept

  • Sestavine: Testo: 600 g moke 30 g kvasa, 2 dcl mleka izbrana kakovost Slovenija, 140 g sladkorja, 140 g masla izbrana kakovost Slovenija, 4 rumenjaki, 1 vanilijev sladkor, Lupinica 1 limone Žlička soli Orehov nadev: 1 dcl toplega mleka izbrana…

  • Več...

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem