Podprtnik – recept

Podprtnik – recept 30.3.2018

Sestavine:

  • 6 rumenjakov
  • 10 dag sladkorja
  • 14 dag masla
  • 50 dag moke
  • kocka kvasa, žlička moke in sladkorja, 1 dl toplega mleka za kvasec
  • 2 dl mlačnega mleka
  • žlička ruma
  • sol, jajce za premaz

Priprava:

  1. Pripravi kvasec in ga vlij v osoljeno moko.
  2. Stepi rumenjake, sladkor in maslo in maso dodaj moki.
  3. Zamesi gladko testo in ga pusti dvakrat vzhajati.
  4. Premaži z jajcem.
  5. Peči pol ure pri 180 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo

  • OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in polBezgova penaSestavine:20 bezgovih cvetov1 l vodesok 1 limone4 žlice smrekovega meduželatinacimet, klinčki, vaniljev sladkorPriprava:Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.Odcedimo in dodamo med in limono.Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.Pustimo ohladiti,…

  • Več...

Brkinski medeni šmorn

  • OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnikSestavine:1 kg brkinskih jabolk3 jajca2 dl kraškega medu2 dl mleka150 g moke1 limona, cimet, sol2 žlici šetrajevega medu za prelivmaslo za pekačPriprava:Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem