Podprtnik - recept | Tradicionalna jed | Recepti

Podprtnik – recept

5/5 - (1 vote)
Podprtnik
  • Čas priprave:3 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 6 rumenjakov
  • 10 dag sladkorja
  • 14 dag masla
  • 50 dag moke
  • kocka kvasa, žlička moke in sladkorja, 1 dl toplega mleka za kvasec
  • 2 dl mlačnega mleka
  • žlička ruma
  • sol, jajce za premaz

Priprava:

  1. Pripravi kvasec in ga vlij v osoljeno moko.
  2. Stepi rumenjake, sladkor in maslo in maso dodaj moki.
  3. Zamesi gladko testo in ga pusti dvakrat vzhajati.
  4. Premaži z jajcem.
  5. Peči pol ure pri 180 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem