Pečen piščanec po mediteransko z olivami – recept | Piščanec |
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Pečen piščanec po mediteransko z olivami – recept

5/5 - (1 vote)

Sestavine 

  • 1 kg piščanca z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 kg krompirja
  • 1 žlica mlete rdeče paprike
  • vejica rožmarina
  • češnjev paradižnik
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 skodelica črnih oliv
  • peteršilj
  • sol in poper

Priprava

Očistimo piščanca, ga razkosamo, operemo in osušimo. Meso natremo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Olupimo krompir in ga narežemo na kose.

V pekaču razporedimo piščanca in krompir, vmes položimo vejico rožmarina in vse prelijemo z oljčnim oljem. Po vrhu dodamo češnjeve paradižnike in črne olive.

Piščanca in krompir pečemo 60 minut na 200 stopnji Celzija. Postrežemo lahko kar v pekaču. Tik, preden jed postavimo na mizo, jo potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem. 

Hrana je dragocena

Kosi piščanca so zelo okusni tudi hladni, zato hrane ne vrzimo v smeti, temveč morebitne ostanke shranimo v hladilniku in jih pojejmo kasneje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Medene perutničke z žara – recept

  • https://youtu.be/BJY7ma6KYkM Če želite biti prepričani o poreklu in si zagotoviti najboljši okus mesa, potem izberite kakovostne perutničke z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Sestavine: Perutničke 1 kg piščančjih perutničk z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« Marinada 6 žlic limoninega soka…

  • Več...

Piščančje perutničke in piščančja bedra na žaru - video recept

  • Čas priprave: 50 minut (+ 4 ure v hladilniku)
    • #
    • #
    • #
  • https://www.youtube.com/watch?v=hY6aTukyk0w Čas je za žar!Hitro, lahko in okusno kosilo s pisano prilogo je kot nalašč za toplejše dni. Priporočamo slovenska piščančja bedra in perutničke znakom izbrana kakovost – Slovenija.Sestavine (za 4 osebe):400 g piščančjih peruti400 g piščančjih bederžlička mlete rdeče…

  • Več...

Počasi dušena piščančja stegna - video recept

  • Čas priprave: 1 ura
    • #
    • #
    • #
  • https://www.youtube.com/watch?v=x63INYAaVM8 Sočna piščančja stegna izbrane kakovosti lahko z malo domišljije postanejo vaše novo najljubše kosilo. Postrezite jih s krompirjevim pirejem in uživajte v okusu in pohvalah.Sestavine (za 4 osebe):400 g piščančjih stegen brez kosti znakom izbrana kakovost – Slovenijažlica oljčnega…

  • Več...

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto - video recept

  • Čas priprave: 30 min
    • #
    • #
    • #
  • https://www.youtube.com/watch?v=S5lMHg68cug Kako pripraviti piščančje ražnjiče, da ne bodo vedno enaki?Poskusite recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Izberite piščančje meso z znakom izbrana kakovost – Slovenija, ki je preverjeno slovenskega porekla in višje kakovosti.Morda…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem