Mirenski praznični štrukelj - recept | Med, Štruklji, Tradicionalna jed | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Mirenski praznični štrukelj – recept

5/5 - (1 vote)

Sestavine:

Testo:

  • 25 dag moke
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 jajce
  • voda po potrebi

Nadev:

  • 20 dag mletih mandljev
  • 20 dag rozin
  • 20 dag lipovega medu
  • 1 dl ruma
  • limonina lupinica, cimet

Preliv:

Priprava:

  1. Zamesi gladko vlečeno testo, ki naj počiva najmanj pol ure.
  2. Rozine namoči v rum in pusti stati vsaj 2 uri. Nato jih odcedi.
  3. Iz sestavin za nadev zmešaj gosto maso in z njo namaži razvlečeno testo.
  4. Testo zvij v zavitek, nato ga zavij v krpo in skuhaj v slani vodi.
  5. Maslo in med rahlo segrej, da nastane gladka tekoča masa.
  6. Z njo prelij kuhan štrukelj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Medenjaki – recept

  • Medenjaki sodijo v prednovoletni čas. V mnogih domišljijskih svetovih hišica iz medenega testa prikazuje praznično vzdušje in pričakovanje praznikov. Sestavine: 600 g moke 200 g sladkorja 200 g medu 150 g mehkega masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 2 poravnani žlički…

  • Več...

Domača jabolčna pita – recept

  • Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška 1 vanili sladkor 120 gramov sladkorja v prahu 150 gramov masla izbrana kakovost Slovenija 2 rumenjaka 4 žlice kisle smetane izbrana kakovost Slovenija Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo zmehčano maslo, sladkor…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine:1 kg bele moke2 žlički soli0,5 dl olja0,5 l tople vodeZa kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)Priprava:V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem,…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem