Mirenski praznični štrukelj – recept

Mirenski praznični štrukelj – recept 25.5.2018

    Sestavine:

    Testo:

    • 25 dag moke
    • 4 žlice sladkorja
    • 1 jajce
    • voda po potrebi

    Nadev:

    • 20 dag mletih mandljev
    • 20 dag rozin
    • 20 dag lipovega medu
    • 1 dl ruma
    • limonina lupinica, cimet

    Preliv:

    • 2 žlici masla
    • 2 žlici medu

    Priprava:

    1. Zamesi gladko vlečeno testo, ki naj počiva najmanj pol ure.
    2. Rozine namoči v rum in pusti stati vsaj 2 uri. Nato jih odcedi.
    3. Iz sestavin za nadev zmešaj gosto maso in z njo namaži razvlečeno testo.
    4. Testo zvij v zavitek, nato ga zavij v krpo in skuhaj v slani vodi.
    5. Maslo in med rahlo segrej, da nastane gladka tekoča masa.
    6. Z njo prelij kuhan štrukelj.
    Mirenski praznični štrukelj – recept
    Ocenite stran


    Sorodni recepti

    Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

    • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

    • Več...

    Radečki grižljaj - recept

    • Sestavine: 10 dag prekajene domače šunke 10 dag srednje trdega ali svežega kozjega sira jabolko (kisle sorte) ščepec timijana in mlete kumine dl rahlo vreznega jabolčnika 2 žlici regratovega medu Priprava: Šunko nasekljamo na zelo drobno, sir pa nadrobimo. Jabolko…

    • Več...

    Kakavovo pecivo s kakijem - recept

    • Sestavine: 50 dag zrelih kakijev naribana lupinica pomaranče 1 žlica masla 1 žlica travniškega medu Testo: 21 dag moke 15 dag masla 2 žlici kakava v prahu pol čajne žličke soli, ščepec cimeta 2 žlici žajbljevega medu Žajbljev ali sivkin…

    • Več...
    Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
    Ostani na tekočem