Mirenski praznični štrukelj – recept

Mirenski praznični štrukelj – recept 25.5.2018

Sestavine:

Testo:

  • 25 dag moke
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 jajce
  • voda po potrebi

Nadev:

  • 20 dag mletih mandljev
  • 20 dag rozin
  • 20 dag lipovega medu
  • 1 dl ruma
  • limonina lupinica, cimet

Preliv:

Priprava:

  1. Zamesi gladko vlečeno testo, ki naj počiva najmanj pol ure.
  2. Rozine namoči v rum in pusti stati vsaj 2 uri. Nato jih odcedi.
  3. Iz sestavin za nadev zmešaj gosto maso in z njo namaži razvlečeno testo.
  4. Testo zvij v zavitek, nato ga zavij v krpo in skuhaj v slani vodi.
  5. Maslo in med rahlo segrej, da nastane gladka tekoča masa.
  6. Z njo prelij kuhan štrukelj.
Mirenski praznični štrukelj – recept
5 (100%) št. ocen: 1


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl toplega mleka 1 jajce 3 žlice olja pol žličke soli limonina lupinica Nadev: 25 dag skute 1 dl kisle smetane 3 žlice lipovega medu 10 žlic mletih orehov Preliv:…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...

Radečki grižljaj - recept

  • Sestavine: 10 dag prekajene domače šunke 10 dag srednje trdega ali svežega kozjega sira jabolko (kisle sorte) ščepec timijana in mlete kumine dl rahlo vreznega jabolčnika 2 žlici regratovega medu Priprava: Šunko nasekljamo na zelo drobno, sir pa nadrobimo. Jabolko…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem