Mirenski praznični štrukelj – recept

Mirenski praznični štrukelj – recept 25.5.2018

Sestavine:

Testo:

  • 25 dag moke
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 jajce
  • voda po potrebi

Nadev:

  • 20 dag mletih mandljev
  • 20 dag rozin
  • 20 dag lipovega medu
  • 1 dl ruma
  • limonina lupinica, cimet

Preliv:

Priprava:

  1. Zamesi gladko vlečeno testo, ki naj počiva najmanj pol ure.
  2. Rozine namoči v rum in pusti stati vsaj 2 uri. Nato jih odcedi.
  3. Iz sestavin za nadev zmešaj gosto maso in z njo namaži razvlečeno testo.
  4. Testo zvij v zavitek, nato ga zavij v krpo in skuhaj v slani vodi.
  5. Maslo in med rahlo segrej, da nastane gladka tekoča masa.
  6. Z njo prelij kuhan štrukelj.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Domače maslo - recept

  • Čas priprave: 15 min
    • #
    • #
    • #
  • Zgodi se, da v zadnjem hipu ugotovite, da imate v hladilniku premalo masla. Lahko pa se zgodi tudi, da vam ostaja sladka smetana. Ta preverjeni recept nam je posredovala Marjana Marodi, soavtorica vsebin na strani oblizniprste.si. Priporočamo vam, da posegate…

  • Več...

Pražen krompir - recept

  • Čas priprave: 60 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 80 dag krompirja 1/2 dl olja (še boljša je svinjska mast) 8 dag čebule sol in poper po okusu Priprava: Neolupljen krompir kuhamo iz mrzle vode in zavremo. Čas kuhanja je odvisen od velikosti gomoljev, krompir pa je dovolj…

  • Več...

Slivovi cmoki po babičinem receptu - recept

  • Čas priprave: 90 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine:Za krompirjevo testo:500 gramov krompirja150 gramov moke (polovica ostre, polovica mehke)30 gramov masla ali margarine1 jajceščepec solimalo naribanega muškatnega oreščkaZa nadev:12 čvrstih, manjših slivZa posip:100 gramov sladkorja100 gramov drobtin60 gramov masla izbrana kakovost Slovenijacimet po okusuPriprava:Krompir skuhajte, ga olupite in…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem