Tržnica domačih dobrot v Rogatcu

V torek, 24.12.2013 se bo v Rogatcu odvila že tradicionalna tržnica, kjer bodo kmečke ženske, ki so vključene v Društvo žena Donačka gora, kupcem ponudile domače dobrote.

Med te sodijo sirova zavihanka, potratna in orehova potica, ocvirkovka, domači piškoti, domači rezanci, mlinci, med, medenjaki ter kruh iz kmečke peči. Torej dobrote, ki na božični in novoletni mizi ne smejo manjkati.

Članice društva že deseto leto zapovsrtjo skrbijo, da bi dobrot željni obiskovalci čez praznike ne ostali brez bogato obložene mize. Tako bo tudi tokrat. Stojnice bodo postavljene v trgovskem centru Mercator, na Celjski cesti 31A, med 8.00 in 13.00 uro.

Zaradi velikega povpraševanja po določenih izdelkih (potica, sirova zavihanka, ocvirkovka), ki jih na tržnico prinesejo še vroče, so ti prodani že v prvih treh urah. Priporočamo torej, da se tržnice udeležite v zgodnejših urah.

Na stojnicah se bodo predstavili tudi člani čebelarskega društva, ki prodajajo med in druge čebelarske izdelke, izdelovalci izdelkov domače obrti, ter pridelovalci sadja ter zelenjave, ki bodo tudi tokrat nudili orehe, sveže sadje in zelenjavo.


Sorodni članki

Zaupanje v doma pridelano hrano je vedno večje

V Celjskih mesninah predelujejo goveje meso z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Povedali so nam, zakaj so dodatne notranje in zunanje kontrole nujne, kaj vse preverjajo in kaj imamo od tega potrošniki.   Izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«…

Več...

Na kakšen način so zadruge, vključene v shemo »Izbrana kakovost«, vpete v gospodarsko in naravno okolje

Zadruge so pomemben posrednik med rejci in trgovci. Večina zadrug, vključenih v shemo »Izbrana kakovost«, od svojih rejcev odkupuje vse pridelano meso in jim tako zagotovi stabilnost v tržni verigi. V naslednjem intervjuju nam je Mitja Vodnjov iz Loške zadruge…

Več...

INFOGRAFIKA: Različni kosi perutnine in kako jih uporabiti

Pri izbiri perutnine se nikar ne omejujmo na vedno iste kose. Belo perutninsko meso je sicer bolj priljubljeno, a temno je sočnejše in pri pripravi se ne izsuši tako hitro – ne postane pusto. Da v mesnici ne boste v…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem