Teden restavracij: vrhunska kulinarika na dostopen način | Teden restavracij | Odmevi na dogodke

Teden restavracij: vrhunska kulinarika na dostopen način

Med 12. in 21. junijem 2020 bo v okviru zdaj že tradicionalnega Tedna restavracij svoja vrata odprlo več kot 100 vrhunskih slovenskih restavracij. Goste vabijo s posebnimi, avtorskimi tri-hodnimi meniji po enotnih cenah.

Avtor ideje o Tednu restavracij je slovenski kulinarični kritik Uroš Mencinger, ki preverja kakovost in izbira sodelujoče restavracije. Cilj je promovirati vrhunsko slovensko kulinariko in tako chefi dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v treh hodih in po vsakomur dostopni ceni.

Uroš Mencinger poudarja, da s Tednom restavracij »slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga. Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo gostje, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci), in le restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji

Kako do rezervacije?

S preprostim in preglednim iskalnikom lahko izberete želeno regijo ter rezultate filtrirate glede na kategorije, kot so tradicionalna kulinarika, urbano in živahno, domače in naše, izvirno in kreativno ter še mnogo več. Rezervacijo lahko z nekaj kliki opravite kar preko spletnega obrazca >.


Sorodni članki

Izbrana kakovost Slovenija na pomladanskem Tednu restavracij

Teden restavracij, največji vseslovenski kulinarični dogodek, bo spomladi 2024 potekal pod geslom »Original, ne kopija!« in bo od 15. do 24. marca predstavil kreativne menije 111 udeleženih restavracij. Tudi letos se kulinaričnemu dogodku pridružuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano…

Več...

Jesenski teden restavracij v znamenju mesa z oznako »Izbrana kakovost – Slovenija«

Med 13. in 23. oktobrom 2023 poteka jesenski Teden restavracij pod sloganom »Več okusa za manj ostankov«. Prvič se mu pridružujejo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa. Gostinci bodo lahko z znakom »izbrana kakovost…

Več...

Jesenski teden restavracij je pred vrati

Zdaj je čas, da rezervirate svojo mizo in uživate v kateri izmed 100 izbranih restavracij, ki vabijo z jesenskimi meniji iz lokalnih sezonskih dobrot širom Slovenije.Kaj je Teden restavracij?Cilj Tedna restavracij je promovirati vrhunsko slovensko kulinariko po vsakomur dostopni ceni.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem