Jesenski teden restavracij je pred vrati
Zdaj je čas, da rezervirate svojo mizo in uživate v kateri izmed 100 izbranih restavracij, ki vabijo z jesenskimi meniji iz lokalnih sezonskih dobrot širom Slovenije.
Kaj je Teden restavracij?
Cilj Tedna restavracij je promovirati vrhunsko slovensko kulinariko po vsakomur dostopni ceni. Uživate lahko v okušanju kulinaričnih kreacij vrhunskih slovenskih chefinj in chefov, ki ob tem dogodku pripravijo posebne degustacijske menije.
Avtor ideje je je slovenski kulinarični kritik Uroš Mencinger, ki poudarja pomen dogodka: »Slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno, da je vedno draga. Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo gostje, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci), in le restavracije, ki sodijo med najboljše v Sloveniji.«
Cenovno dostopno vrhunsko kulinarično razvajanje
Sodelujoče restavracije svojo ponudbo označijo s srčki, in sicer so meniji v restavracijah z enim srčkom dostopni po enotni ceni 19 evrov, vključujejo pa najmanj tri hode. V restavracijah z dvema srčkoma je cena menija 21 evrov, v restavracijah s tremi ali več srčki pa meniji znašajo 25 evrov.
Kako do rezervacije?
Rezervacijo lahko z nekaj kliki opravite kar preko spleta. Na voljo vam je pregleden iskalnik, s pomočjo katerega lahko izberete želeno regijo ter rezultate filtrirate glede na kategorije, kot so tradicionalna kulinarika, urbano in živahno, domače in naše, izvirno in kreativno ter še mnogo več.