Štrudelj po naše – recept

Štrudelj po naše  – recept
  • Čas priprave:30 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Štrudelj ali zavitek slovi kot eden najbolj priljubljenih predstavnikov Gorenjske, tudi preko meje s sosednjo Avstrijo, po kateri smo prevzeli mnoge, danes značilne jedi. V zadnjem času ga srečamo predvsem v kvalitetnih slovenskih gostilnah, v najrazličnejših sodobno oblikovanih različicah.

Sestavine:

  • 3–4 hruške
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 dl ruma
  • 2 žlici sladkorja
  • cimet, klinčki
  • 3 žlice medu
  • 15 dag orehov
  • listnato masleno testo

Priprava:

Hruške olupimo, prepolovimo in izdolbemo koščice. Deset minut jih kuhamo v vinu, ki smo mu dodali približno liter in pol vode. Odcejene hruške z odprto polovico navzdol položimo na pekač. Testo razvaljamo in ga poveznemo preko hrušk ter zarežemo figurice. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah dokler ne porumenijo. Med tem v vroč rum namočimo orehe. Pečene hruške obrnemo in napolnimo z orehi. Pokapljamo z medom in ponudimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Štrudelj po naše – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem