Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Štrudelj po naše – recept

5/5 - (1 vote)
  • Čas priprave:30 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Štrudelj ali zavitek slovi kot eden najbolj priljubljenih predstavnikov Gorenjske, tudi preko meje s sosednjo Avstrijo, po kateri smo prevzeli mnoge, danes značilne jedi. V zadnjem času ga srečamo predvsem v kvalitetnih slovenskih gostilnah, v najrazličnejših sodobno oblikovanih različicah.

Sestavine:

  • 3–4 hruške
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 dl ruma
  • 2 žlici sladkorja
  • cimet, klinčki
  • 3 žlice medu
  • 15 dag orehov
  • listnato masleno testo

Priprava:

Hruške olupimo, prepolovimo in izdolbemo koščice. Deset minut jih kuhamo v vinu, ki smo mu dodali približno liter in pol vode. Odcejene hruške z odprto polovico navzdol položimo na pekač. Testo razvaljamo in ga poveznemo preko hrušk ter zarežemo figurice. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah dokler ne porumenijo. Med tem v vroč rum namočimo orehe. Pečene hruške obrnemo in napolnimo z orehi. Pokapljamo z medom in ponudimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Malinin narastek – recept

  • Sestavine:150 g skute50 g sladkorja v prahu20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«dva rumenjaka200 g prosene kaše500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«5 žlic medu2 beljaka10 g vanilijevega sladkorjasveže maline z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem