Štrudelj po naše – recept

5/5 - (1 vote)
Štrudelj malo drugače
  • Čas priprave:30 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Štrudelj ali zavitek slovi kot eden najbolj priljubljenih predstavnikov Gorenjske, tudi preko meje s sosednjo Avstrijo, po kateri smo prevzeli mnoge, danes značilne jedi. V zadnjem času ga srečamo predvsem v kvalitetnih slovenskih gostilnah, v najrazličnejših sodobno oblikovanih različicah.

Sestavine:

  • 3–4 hruške
  • 1 dl rdečega vina
  • 1 dl ruma
  • 2 žlici sladkorja
  • cimet, klinčki
  • 3 žlice medu
  • 15 dag orehov
  • listnato masleno testo

Priprava:

Hruške olupimo, prepolovimo in izdolbemo koščice. Deset minut jih kuhamo v vinu, ki smo mu dodali približno liter in pol vode. Odcejene hruške z odprto polovico navzdol položimo na pekač. Testo razvaljamo in ga poveznemo preko hrušk ter zarežemo figurice. Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinjah dokler ne porumenijo. Med tem v vroč rum namočimo orehe. Pečene hruške obrnemo in napolnimo z orehi. Pokapljamo z medom in ponudimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem