Pena prosene kaše s čežano – recept

Pena prosene kaše s čežano – recept
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • Jabolčna čežana:
  • 35 dag jabolk
  • 2 žlici vode
  • sok pol limone
  • 2 žlici medu
  • cimet, klinčki, vaniljev sladkor

Pena:

  • 10 dag prosene kaše
  • 3 dl polnomastnega mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 žlica masla »izbrana kakovost – Slovenija«
  • strok vanilje
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 2 žlici medu
  • 3 dag ostre moke
  • 2 dl sladke smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča ter kuhamo z vodo in limoninim sokom, da se razpustijo.

Po potrebi jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo med in začimbe ter ohladimo.

Proseno kašo skuhamo v slanem kropu do zelo mehkega ter odcedimo.Mleko damo v lonec, dodamo vaniljev strok in maslo ter kuhamo do vretja. V drugi posodi zmešamo rumenjak, jajce in sladkor v penasto zmes. Dodamo moko in premešamo v gladko maso. Tik pred vretjem maso počasi vmešamo v mleko, dodamo še proseno kašo. Kuhamo 5–7 minut in ohladimo.

Stepemo smetano in zmešamo s proseno kremo ali jo ponudimo ob kremi. Serviramo v kozarcu po plasteh: jabolčna čežana, prosena krema; lahko pa postopek ponovimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Pena prosene kaše s čežano – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Enostavna potica – recept

  • Sestavine: Testo: 600 g moke 30 g kvasa, 2 dcl mleka izbrana kakovost Slovenija, 140 g sladkorja, 140 g masla izbrana kakovost Slovenija, 4 rumenjaki, 1 vanilijev sladkor, Lupinica 1 limone Žlička soli Orehov nadev: 1 dcl toplega mleka izbrana…

  • Več...

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem