Pena prosene kaše s čežano – recept

Pena prosene kaše s čežano – recept
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • Jabolčna čežana:
  • 35 dag jabolk
  • 2 žlici vode
  • sok pol limone
  • 2 žlici medu
  • cimet, klinčki, vaniljev sladkor

Pena:

  • 10 dag prosene kaše
  • 3 dl polnomastnega mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 žlica masla »izbrana kakovost – Slovenija«
  • strok vanilje
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 2 žlici medu
  • 3 dag ostre moke
  • 2 dl sladke smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča ter kuhamo z vodo in limoninim sokom, da se razpustijo.

Po potrebi jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo med in začimbe ter ohladimo.

Proseno kašo skuhamo v slanem kropu do zelo mehkega ter odcedimo.Mleko damo v lonec, dodamo vaniljev strok in maslo ter kuhamo do vretja. V drugi posodi zmešamo rumenjak, jajce in sladkor v penasto zmes. Dodamo moko in premešamo v gladko maso. Tik pred vretjem maso počasi vmešamo v mleko, dodamo še proseno kašo. Kuhamo 5–7 minut in ohladimo.

Stepemo smetano in zmešamo s proseno kremo ali jo ponudimo ob kremi. Serviramo v kozarcu po plasteh: jabolčna čežana, prosena krema; lahko pa postopek ponovimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Pena prosene kaše s čežano – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl toplega mleka 1 jajce 3 žlice olja pol žličke soli limonina lupinica Nadev: 25 dag skute 1 dl kisle smetane 3 žlice lipovega medu 10 žlic mletih orehov Preliv:…

  • Več...

Jabolčne rožice z listnatim testom in skutno kremo

  • Sestavine: 4 lepa jabolka Izbrane kakovosti (Idared, Jonagold ali Majda) 200 g listnatega testa 100 g skute 1 zavojček vanilijevega sladkorja 1 jajce sok pol limone 2-3 žlice sladkorja 1 žlica stopljenega masla noževa konica cimeta maslo Postopek: Pečico segrejemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem