Pena prosene kaše s čežano – recept

Pena prosene kaše s čežano – recept
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • Jabolčna čežana:
  • 35 dag jabolk
  • 2 žlici vode
  • sok pol limone
  • 2 žlici medu
  • cimet, klinčki, vaniljev sladkor

Pena:

  • 10 dag prosene kaše
  • 3 dl polnomastnega mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 žlica masla »izbrana kakovost – Slovenija«
  • strok vanilje
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 2 žlici medu
  • 3 dag ostre moke
  • 2 dl sladke smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča ter kuhamo z vodo in limoninim sokom, da se razpustijo.

Po potrebi jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo med in začimbe ter ohladimo.

Proseno kašo skuhamo v slanem kropu do zelo mehkega ter odcedimo.Mleko damo v lonec, dodamo vaniljev strok in maslo ter kuhamo do vretja. V drugi posodi zmešamo rumenjak, jajce in sladkor v penasto zmes. Dodamo moko in premešamo v gladko maso. Tik pred vretjem maso počasi vmešamo v mleko, dodamo še proseno kašo. Kuhamo 5–7 minut in ohladimo.

Stepemo smetano in zmešamo s proseno kremo ali jo ponudimo ob kremi. Serviramo v kozarcu po plasteh: jabolčna čežana, prosena krema; lahko pa postopek ponovimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Pena prosene kaše s čežano – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem