Pena prosene kaše s čežano – recept

Pena prosene kaše s čežano – recept
  • Čas priprave:1,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • Jabolčna čežana:
  • 35 dag jabolk
  • 2 žlici vode
  • sok pol limone
  • 2 žlici medu
  • cimet, klinčki, vaniljev sladkor

Pena:

  • 10 dag prosene kaše
  • 3 dl polnomastnega mleka »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 žlica masla »izbrana kakovost – Slovenija«
  • strok vanilje
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 2 žlici medu
  • 3 dag ostre moke
  • 2 dl sladke smetane »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Jabolka olupimo in odstranimo peščišča ter kuhamo z vodo in limoninim sokom, da se razpustijo.

Po potrebi jih spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo med in začimbe ter ohladimo.

Proseno kašo skuhamo v slanem kropu do zelo mehkega ter odcedimo.Mleko damo v lonec, dodamo vaniljev strok in maslo ter kuhamo do vretja. V drugi posodi zmešamo rumenjak, jajce in sladkor v penasto zmes. Dodamo moko in premešamo v gladko maso. Tik pred vretjem maso počasi vmešamo v mleko, dodamo še proseno kašo. Kuhamo 5–7 minut in ohladimo.

Stepemo smetano in zmešamo s proseno kremo ali jo ponudimo ob kremi. Serviramo v kozarcu po plasteh: jabolčna čežana, prosena krema; lahko pa postopek ponovimo.

Recept, vir in foto: Kuhnapato

Pena prosene kaše s čežano – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Domač kruh: žemlje – recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...

Domač kruh: velikonočna pletenka – recept

  • Sestavine: 700 g moke, 3 ščepce soli, 70 g masla, 3 žlice kisle smetane, naribana lupina ene bio limone. Za kvasec segrejemo 3 dl mleka ter dodamo zavojček kvasa (42 g), žličko sladkorja in vanilijev sladkor ter počakamo, da se…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine: 1 kg bele moke 2 žlički soli 0,5 dl olja 0,5 l tople vode Za kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g) Priprava: V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor.…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem