Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >

Malinin narastek – recept

Malinin narastek 9.2.2021

Sestavine:

  • 150 g skute
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • dva rumenjaka
  • 200 g prosene kaše
  • 500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 5 žlic medu
  • 2 beljaka
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • sveže maline z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • nastrgana čokolada

Priprava:

Iz svežih lokalnih malin lahko pripravimo okusen posladek. V posodo damo 150 g skute, 50 g sladkorja v prahu, 20 g stopljenega masla izbrane kakovosti ter dva rumenjaka. Na koncu dodamo še 200 g prosene kaše, ki smo jo skuhali v 500 ml mleka ter dodali 5 žlic medu. Dobro premešamo v homogeno zmes.

V drugi posodi zmešamo 2 beljaka in 10 g vanilijevega sladkorja ter stepemo v sneg. Umešamo ga v prej pripravljeno maso s proseno kašo. Namastimo pekač, vanj prelijemo polovico zmesi in po vrhu razporedimo sveže maline ter posujemo z nastrgano čokolado. Nato prelijemo še s preostalo zmesjo in po vrhu razporedimo sveže maline ter posujemo z nastrgano čokolado. Pečemo 40 minut na 180 °C in postrežemo ohlajen narastek.

Rok trajanja malin je kratek, zato jih moramo zaužiti kmalu po nakupu. Bodimo pozorni, da izberemo sveže slovenske maline iz naše bližine.

Odličen je tudi hladen!

S hrano ravnajmo preudarno in poskrbimo, da je ne mečemo v smeti. Malinin narastek lahko porabimo v več dneh, saj je odličen tudi kot hladna malica.

Iz svežih lokalnih malin lahko pripravimo okusen posladek, ki je zdrav in preprost za pripravo. Preizkusite naš super recept!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Sestavine: 500 ml sladke smetane 50 g sladkorja v prahu 10 g vanilijevega sladkorja 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 20 g sladkorja Priprava: Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem