Bezgova pena s proseno kašo

Bezgova pena s proseno kašo 17.5.2018

OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in pol

Bezgova pena

Sestavine:

  • 20 bezgovih cvetov
  • 1 l vode
  • sok 1 limone
  • 4 žlice smrekovega medu
  • želatina
  • cimet, klinčki, vaniljev sladkor

Priprava:

  1. Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.
  2. Odcedimo in dodamo med in limono.
  3. Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.
  4. Pustimo ohladiti, preden serviramo.

Pena prosene kaše

Sestavine:

  • 10 dag prosene kaše
  • 3 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • strok vanilje
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 2 žlici cvetličnega medu
  • 3 dag ostre moke
  • opcijsko: 2 dl sladke smetane

Priprava:

  1. Proseno kašo skuhamo v slanem kropu do zelo mehkega ter odcedimo.
  2. Mleko damo v lonec, dodamo vaniljev strok in maslo ter kuhamo do vretja.
  3. V drugi posodi zmešamo rumenjak, jajce in med v penasto zmes.
  4. Dodamo moko in premešamo v gladko maso.
  5. Tik preden mleko zavre, maso počasi vmešamo, dodamo še proseno kašo.
  6. Kuhamo počasi še 5 – 7 minut in ohladimo.
  7. Po želji stepemo smetano in zmešamo s proseno kremo ali pa kremo ponudimo brez smetane.
  8. Serviramo v kozarcu po plasteh: prosena krema, bezgova pena; lahko pa postopek ponovimo.

vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Brkinski medeni šmorn

  • OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnikSestavine:1 kg brkinskih jabolk3 jajca2 dl kraškega medu2 dl mleka150 g moke1 limona, cimet, sol2 žlici šetrajevega medu za prelivmaslo za pekačPriprava:Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem