Bezgova pena s proseno kašo – recept

Bezgova pena s proseno kašo – recept 17.5.2018

OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in pol

Bezgova pena

Sestavine:

  • 20 bezgovih cvetov
  • 1 l vode
  • sok 1 limone
  • 4 žlice smrekovega medu
  • želatina
  • cimet, klinčki, vaniljev sladkor

Priprava:

  1. Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.
  2. Odcedimo in dodamo med in limono.
  3. Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.
  4. Pustimo ohladiti, preden serviramo.

Pena prosene kaše

Sestavine:

  • 10 dag prosene kaše
  • 3 dl mleka
  • 1 žlica masla
  • strok vanilje
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 2 žlici cvetličnega medu
  • 3 dag ostre moke
  • opcijsko: 2 dl sladke smetane

Priprava:

  1. Proseno kašo skuhamo v slanem kropu do zelo mehkega ter odcedimo.
  2. Mleko damo v lonec, dodamo vaniljev strok in maslo ter kuhamo do vretja.
  3. V drugi posodi zmešamo rumenjak, jajce in med v penasto zmes.
  4. Dodamo moko in premešamo v gladko maso.
  5. Tik preden mleko zavre, maso počasi vmešamo, dodamo še proseno kašo.
  6. Kuhamo počasi še 5 – 7 minut in ohladimo.
  7. Po želji stepemo smetano in zmešamo s proseno kremo ali pa kremo ponudimo brez smetane.
  8. Serviramo v kozarcu po plasteh: prosena krema, bezgova pena; lahko pa postopek ponovimo.

vir: www.kuhnapato.si

Bezgova pena s proseno kašo – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...

Radečki grižljaj - recept

  • Sestavine: 10 dag prekajene domače šunke 10 dag srednje trdega ali svežega kozjega sira jabolko (kisle sorte) ščepec timijana in mlete kumine dl rahlo vreznega jabolčnika 2 žlici regratovega medu Priprava: Šunko nasekljamo na zelo drobno, sir pa nadrobimo. Jabolko…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem