Orehovi buhteljni – recept

Orehovi buhteljni – recept 30.3.2018

Testo:

  • 50 dag moke
  • pol kocke kvasa
  • 5 dag sladkorja
  • 2,5 dl mlačnega mleka
  • 3 žlice masla
  • 2 jajci
  • 1 ščepec soli

Nadev:

  • 10 dag orehov
  • 3 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • limonina lupina
  • 1 žlica ruma
  • 0,5 dl sladke smetane
  • ščepec soli
  • 1 jajce

Priprava:

  1. Sladkor v prahu za posip
  2. V skledo z moko zlijemo prej pripravljeni kvesec.
  3. Dodamo ostale sestavine za testo in zamesimo rahlo maso.
  4. Pustimo vzhajati do 3 kratne količine.
  5. Še enkrat pregnetemo in pustimo ponovno vzhajati okoli 15 minut.
  6. Nato testo razvaljamo za prst debelo in izrežemo kvadrate.
  7. V skledi iz sestavin za nadev zmešamo maso in z njo premažemo razvaljano testo.
  8. Testo stisnemo na robovih, na obeh straneh ter namažemo z maslom, da se kosi ne sprimejo.
  9. Še enkrat jih pustimo vzhajati okoli 10 minut.
  10. Pečemo jih v pečici na sredini 30 minut na 200 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...

Čemaževi velikonočni kolački - recept

  • Čas priprave: 3 ure
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 60 dag gladke moke 50 g svežega kvasa 2 dl toplega mleka 1 žlica sladkorja 12 dag masla ščepec soli 3 rumenjaki 1 jajce čemažev pesto 35 dag skute Priprava: Moko vsuj v skledo in napravi jamico. Vanjo zdrobi…

  • Več...

Dražgoški kruhek - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: pol kg medu 1 kg pšenične moke tip 500 ali tip 850 ali ržene moke 1 žlička mletih klinčkov 1 žlička mletega cimeta pol dl vode 1 žlička jelenove soli ali jedilne sode Priprava: Sestavine zmešaj v gladko testo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem