Orehovi buhteljni - recept | Tradicionalna jed | Recepti

Orehovi buhteljni – recept

5/5 - (1 vote)
Orehov buhtelj
  • Čas priprave:3,5 ure
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Testo:

  • 50 dag moke
  • pol kocke kvasa
  • 5 dag sladkorja
  • 2,5 dl mlačnega mleka
  • 3 žlice masla
  • 2 jajci
  • 1 ščepec soli

Nadev:

  • 10 dag orehov
  • 3 dag sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • limonina lupina
  • 1 žlica ruma
  • 0,5 dl sladke smetane
  • ščepec soli
  • 1 jajce

Priprava:

  1. Sladkor v prahu za posip
  2. V skledo z moko zlijemo prej pripravljeni kvesec.
  3. Dodamo ostale sestavine za testo in zamesimo rahlo maso.
  4. Pustimo vzhajati do 3 kratne količine.
  5. Še enkrat pregnetemo in pustimo ponovno vzhajati okoli 15 minut.
  6. Nato testo razvaljamo za prst debelo in izrežemo kvadrate.
  7. V skledi iz sestavin za nadev zmešamo maso in z njo premažemo razvaljano testo.
  8. Testo stisnemo na robovih, na obeh straneh ter namažemo z maslom, da se kosi ne sprimejo.
  9. Še enkrat jih pustimo vzhajati okoli 10 minut.
  10. Pečemo jih v pečici na sredini 30 minut na 200 stopinjah.

Vir: www.kuhnapato.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem