Bulja na planšarski skuti - recept | Med, Tradicionalna jed | Recepti

Bulja na planšarski skuti – recept

3.5/5 - (2 votes)
Bulja na planšarski skuti

Sestavine:

  • 30 dag koruznega zdroba
  • 30 dag  koruzne moke
  • 15 dag pšenične moke
  • 10 dag pšeničnega zdroba
  • 6 žlic masla
  • 5 žlic travniškega medu
  • suhe hruške
  • sol, limonina lupinica, cimet
  • 6–7 dl vrele vode
  • 40 dag planšarske sveže skute
  • med za preliv

Priprava:

  1. Koruzni zdrob, koruzno moko, pšenični zdrob in pšenično moko damo v skledo in prelijemo z vročim maslom.
  2. Hruške namočimo v malo tople vode (ali domače žganje) in pustimo stati vsaj 1 uro.
  3. Po tem jih nasekljamo in vmešamo v maso.
  4. Dodamo ostale sestavine in poparimo z vodo. Po potrebi jo dodajamo.
  5. Zamesimo gladko maso in jo pustimo ohladiti.
  6. Z rokami oblikujemo bulje, velike kot jajce ter jih kuhamo v slanem kropu zelo počasi okoli 20 minut. (V le toliko vode, da pokrije hlebčke.)
  7. Ponudimo na skuti in po okusu pokapljamo z medom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem