Bulja na planšarski skuti - recept | Med, Tradicionalna jed | Recepti
Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Bulja na planšarski skuti – recept

5/5 - (1 vote)

Sestavine:

  • 30 dag koruznega zdroba
  • 30 dag  koruzne moke
  • 15 dag pšenične moke
  • 10 dag pšeničnega zdroba
  • 6 žlic masla
  • 5 žlic travniškega medu
  • suhe hruške
  • sol, limonina lupinica, cimet
  • 6–7 dl vrele vode
  • 40 dag planšarske sveže skute
  • med za preliv

Priprava:

  1. Koruzni zdrob, koruzno moko, pšenični zdrob in pšenično moko damo v skledo in prelijemo z vročim maslom.
  2. Hruške namočimo v malo tople vode (ali domače žganje) in pustimo stati vsaj 1 uro.
  3. Po tem jih nasekljamo in vmešamo v maso.
  4. Dodamo ostale sestavine in poparimo z vodo. Po potrebi jo dodajamo.
  5. Zamesimo gladko maso in jo pustimo ohladiti.
  6. Z rokami oblikujemo bulje, velike kot jajce ter jih kuhamo v slanem kropu zelo počasi okoli 20 minut. (V le toliko vode, da pokrije hlebčke.)
  7. Ponudimo na skuti in po okusu pokapljamo z medom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Medenjaki – recept

  • Medenjaki sodijo v prednovoletni čas. V mnogih domišljijskih svetovih hišica iz medenega testa prikazuje praznično vzdušje in pričakovanje praznikov. Sestavine: 600 g moke 200 g sladkorja 200 g medu 150 g mehkega masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 2 poravnani žlički…

  • Več...

Domača jabolčna pita – recept

  • Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška 1 vanili sladkor 120 gramov sladkorja v prahu 150 gramov masla izbrana kakovost Slovenija 2 rumenjaka 4 žlice kisle smetane izbrana kakovost Slovenija Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo zmehčano maslo, sladkor…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine:1 kg bele moke2 žlički soli0,5 dl olja0,5 l tople vodeZa kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)Priprava:V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem,…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem