Panirani puranji zrezki s tatarsko omako - recept | Meso, Puran | Recepti

Panirani puranji zrezki s tatarsko omako – recept

4.3/5 - (3 votes)
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #
Panirani puranji zrezki s tatarsko omako recept

Sestavine (za 4 osebe):

  • 100 g majoneze
  • 80 g kisle smetane
  • pest peteršilja
  • žlička kaper
  • inčun
  • 2 vloženi kumarici
  • 400 g puranjih zrezkov
  • 120 g krušnih drobtin
  • 2 jajci
  • 100 g moke
  • olje za cvrtje
  • sol, poper

Priprava:

Najprej pripravimo tatarsko omako. V majonezo vmešamo kislo smetano in dodamo nasekljane peteršilj, kapre, inčun ter kisli kumarici. Sestavine res drobno nasekljamo, da je omaka čim bolj tekoča.

Meso solimo in popramo ter pripravimo za cvrtje. V eni posodi zmešamo jajce, v drugo nasujemo krušne drobtine in v tretjo moko. Pomokano meso potopimo v jajce in nazadnje povaljamo v krušnih drobtinah. Meso cvremo v vročem olju, približno 3 minute na vsaki strani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem