Piščančja juha s pomladno zelenjavo | Meso |

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

5/5 - (1 vote)
Na sliki je piščančja juha s pomladno zelenjavo
  • Ključne besede:
  • Meso

S kakovostnim mesom do odlične juhe

Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.

Sestavine:

  • 500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 por
  • 2 korenčka
  • 2 stisnjena stroka česna
  • sol
  • poper
  • ščepec timijana
  • ščepec bazilike
  • ščepec rožmarina
  • 4 lončki piščančje jušne osnove
  • 1 lonček svežega ali zamrznjenega graha
  • 1 lonček mladih bučk
  • 2 žlički limonine lupinice
  • 2 žlici svežega limoninega soka
  • sveža bazilika
  • proso


Priprava:

Piščančje prsi narežemo na kose in jih v loncu popražimo na oljčnem olju. Odstranimo jih iz posode in vanjo dodamo maslo, oljčno olje, na kocke narezan korenček, nasekljan por in česen. Solimo in popramo po okusu ter dodamo suhe začimbe: origano, timijan in baziliko. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Dodamo svež grah, bučke, limonin sok, limonino lupinico in piščančje prsi. Pustimo počivati 5 minut.

Po krožniku razporedimo kuhano proso, zalijemo z juho in okrasimo s svežo baziliko, preden postrežemo.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Naj bodo sestavine lokalneTa odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.Sestavine:1 kg govedine s kostjo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem