Loška smojka – recept

3.7/5 - (3 votes)
Loška smojka
  • Čas priprave:45 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kam po lokalne sestavine?

Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in najdite kmetije v svoji bližini.

Sestavine:

  • 4–5 svežih glav repe
  • 30 dag prosene kaše
  • 5 dag skute
  • 5 dag kisle smetane
  • 1 jajce
  • ocvirki ali zaseka za zabelo
  • sol, mleti poper, česen, mleta kumina

Priprava:

Repo olupimo in skuhamo v slani vodi (približno 15 minut). Nato jo izdolbemo na sredini in naredimo prostor za nadev. Proseno kašo skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Meso repe nasekljamo, zmešamo s kuhano proseno kašo in ostalimi sestavinami. Začinimo, premešamo in z maso napolnimo repe.

Pečico segrejemo na 180 stopinj in pripravljeno jed pečemo približno 30 minut, da repa zlato porumeni. Postrežemo zabeljeno z ocvirki ali zaseko.

 

Recept in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo

  • Sestavine:Sestavine za mesne kroglice:800 gramov mletega govejega mesa »izbrana kakovost – Slovenija«150 gramov kruha100 ml mleka2 jajci1 čebula1 čajna žlička česna v prahu3 žlice naribanega parmezana1 čajna žlička soli1/3 čajne žličke popra, sladke paprike, peteršilja1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata1 čajna…

  • Več...

Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom

  • Sestavine: 500 ml mleka 4 polne žlice riževega zdroba 1 polna žlica medu cimet po okusu 3–4 žlice jabolčne čežane na porcijo 1/2 svežega jabolka na porcijo Postopek: Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim…

  • Več...

Marmelada iz jagod haskap

  • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

  • Več...

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

  • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem