Marmelada iz jagod haskap

5/5 - (1 vote)
Marmelada iz jagod haskap

    Jagode haskap pri lokalnih ponudnikih

    Jagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.

    Sestavine:

    • 1 kg jagod haskap
    • 500 g sladkorja
    • 1 limona (sok in naribana lupinica)
    • 1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)

    Postopek:

    Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče. Jagode zmečkamo z vilico ali jih rahlo zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko zmes.

    V velik lonec damo zmečkane jagode in dodamo sladkor. Dobro premešamo, da se sladkor enakomerno porazdeli. Dodamo še sok in naribano lupinico limone ter ponovno premešamo. Medtem steriliziramo kozarce in pokrovčke, tako da jih postavimo v pečico na 100°C za 10-15 minut ali jih prekuhamo v vodi.

    Na srednjem ognju segrevamo zmes, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. Nato temperaturo povečamo in zavremo zmes, nato pa jo kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut, redno mešamo, da se zmes ne prime na dno lonca. Po 20 minutah kuhanja dodamo želirno sredstvo po navodilih na embalaži. Dobro premešamo in kuhamo še dodatnih 5 minut, da se marmelada zgosti. Marmelado preizkusimo tako, da majhno količino damo na hladen krožnik. Če se strdi, je marmelada pripravljena.

    Vročo marmelado previdno nalijemo v sterilizirane kozarce, pri čemer pustimo približno 1 cm prostora na vrhu. Kozarce dobro zapremo s steriliziranimi pokrovčki in jih obrnemo na glavo za približno 5 minut, da se ustvari vakuum. Nato jih obrnemo nazaj in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Marmelado shranimo v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju hranimo marmelado v hladilniku.

     

      Dodaj odgovor

      Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


      Sorodni recepti

      Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo

      • Sestavine:Sestavine za mesne kroglice:800 gramov mletega govejega mesa »izbrana kakovost – Slovenija«150 gramov kruha100 ml mleka2 jajci1 čebula1 čajna žlička česna v prahu3 žlice naribanega parmezana1 čajna žlička soli1/3 čajne žličke popra, sladke paprike, peteršilja1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata1 čajna…

      • Več...

      Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom

      • Sestavine: 500 ml mleka 4 polne žlice riževega zdroba 1 polna žlica medu cimet po okusu 3–4 žlice jabolčne čežane na porcijo 1/2 svežega jabolka na porcijo Postopek: Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim…

      • Več...

      Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

      • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

      • Več...

      Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

      • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem