Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom |

Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom

5/5 - (1 vote)
Rižev zdrob recept Ane Žontar

    Sestavine:

    • 500 ml mleka
    • 4 polne žlice riževega zdroba
    • 1 polna žlica medu
    • cimet po okusu
    • 3–4 žlice jabolčne čežane na porcijo
    • 1/2 svežega jabolka na porcijo

    Postopek:

    Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim mešanjem vmešamo zdrob. Kuhamo, da se zgosti.
    Postrežemo s čežano, cimetom in svežim jabolkom.

      Dodaj odgovor

      Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


      Sorodni recepti

      Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo

      • Sestavine:Sestavine za mesne kroglice:800 gramov mletega govejega mesa »izbrana kakovost – Slovenija«150 gramov kruha100 ml mleka2 jajci1 čebula1 čajna žlička česna v prahu3 žlice naribanega parmezana1 čajna žlička soli1/3 čajne žličke popra, sladke paprike, peteršilja1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata1 čajna…

      • Več...

      Marmelada iz jagod haskap

      • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

      • Več...

      Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

      • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

      • Več...

      Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

      • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem