Dan odprtih vrat na ekološki kmetiji Trnulja

Zadnji septembrski vikend je svoja vrata odprla ekološka kmetija Trnulja.

Kljub slabemu vremenu se je na ekološki kmetiji Trnulja zbralo veliko radovednežev, ki so želeli preveriti, kako nastajajo ekološki pridelki in kaj pomeni ekološko kmetijstvo. Po besedah Urše Kunz je ekološko kmetovanje okolju prijazno in bi ga prav zato lahko označili tudi z besedami »nazaj k naravi«: »Ekološko kmetovanje že samo po sebi zagotavlja kakovost za potrošnika, saj se potrošniku ni potrebno spraševati, katera škropiva in umetni spodbujevalci rasti so bili uporabljeni, ker v ekologiji tega enostavno ni. Plodovi morda res niso tako veliki in perfektni v obliki, so pa zato toliko bolj popolni v okusu in zagotavljanju zdrave prehrane,« je na dnevu odprtih vrat povzela prednosti ekološkega kmetovanja.


Sorodni članki

Ekološka pridelava

V iskanju boljše hrane vse večji pomen v našem prostoru pridobiva naravna pridelava. Nekateri se posvetijo sestavinam in izvoru živil, drugim prisegajo na večjo raznovrstnost, tretji pa v prehrani izločajo določena živila. Strokovnjaki pa so enotni, da prehrana pomembno vpliva…

Več...

Znebimo se polžev z ekološkimi metodami

Pregovorno počasnim polžem zelenjava na našem vrtu hitro tekne – dajmo jim nekaj dni in pojedli bodo vse, kar smo posadili. Že veste, kako jih učinkovito odgnati? Kjer je vlaga, tam so polži. Po naših vrtovih se plazijo podnevi in…

Več...

Bliža se prva pomladna setev

Kmalu bo konec zime in zopet bo čas za začetek dela na naših vrtičkih. Kot nam je pred časom zaupala mojstrica ekološkega vrtičkarstva Jerneja Jošar, je ta prva faza sezone ključna. Ob dobro zastavljenem načrtu se nam namreč skozi sezono…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem