Tržnica domačih dobrot v Rogatcu | Zgodbe o naši super hrani

Tržnica domačih dobrot v Rogatcu

V torek, 24.12.2013 se bo v Rogatcu odvila že tradicionalna tržnica, kjer bodo kmečke ženske, ki so vključene v Društvo žena Donačka gora, kupcem ponudile domače dobrote.

Med te sodijo sirova zavihanka, potratna in orehova potica, ocvirkovka, domači piškoti, domači rezanci, mlinci, med, medenjaki ter kruh iz kmečke peči. Torej dobrote, ki na božični in novoletni mizi ne smejo manjkati.

Članice društva že deseto leto zapovsrtjo skrbijo, da bi dobrot željni obiskovalci čez praznike ne ostali brez bogato obložene mize. Tako bo tudi tokrat. Stojnice bodo postavljene v trgovskem centru Mercator, na Celjski cesti 31A, med 8.00 in 13.00 uro.

Zaradi velikega povpraševanja po določenih izdelkih (potica, sirova zavihanka, ocvirkovka), ki jih na tržnico prinesejo še vroče, so ti prodani že v prvih treh urah. Priporočamo torej, da se tržnice udeležite v zgodnejših urah.

Na stojnicah se bodo predstavili tudi člani čebelarskega društva, ki prodajajo med in druge čebelarske izdelke, izdelovalci izdelkov domače obrti, ter pridelovalci sadja ter zelenjave, ki bodo tudi tokrat nudili orehe, sveže sadje in zelenjavo.


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Ideja - spomladansko druženje s pristnimi slovenskimi jedmi

Po dolgi zimi se marsikdo od nas veseli spomladanskih in poletnih piknikov ter uživanja na toplem soncu. Kaj ko bi letos za prijatelje organizirali malo drugačen piknik? V Sloveniji smo lahko ponosni na izdelke, ki so zaščiteni s tremi evropskimi…

Več...

4. slovenski dan brez zavržene hrane

24. april že četrto leto zapored zaznamuje dan, posvečen problematiki zavržene hrane. Glavni cilj aktivnosti, ki potekajo na ta dan, je posameznike spodbuditi k zmanjševanju in preprečevanju nastajanja zavržene hrane. Predstavljene so tudi številne možnosti za uporabo živil, ki sicer…

Več...

Uporabni nasveti za manj zavržene hrane

Daleč največ hrane zavržemo zato, ker jo skuhamo preveč. Problematika zavržene hrane je vse bolj pereč problem, saj z njo zavržemo tudi vse vire, potrebne za pridelavo hrane. Pripravili smo uporabne napotke in nasvete, kako zmanjšati količino zavržkov v gospodinjstvih.…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem