Nacionalni projekt promocije lokalne hrane

Ministrstvo za kmetijstvo je pripravilo nacionalni projekt “Bodite pozorni na lokalno kakovost”, s katerim želi potrošnika  izobraziti o koristih prehranjevanja z lokalno pridelano hrano, potrošnike seznaniti s sistemom sledljivosti »od vil do vilic« ter jim predstaviti slovenske pridelovalce in predelovalce.

Za okoljsko in zdravstveno osveščene potrošnike so vprašanja o izvoru in kakovosti hrane vse bolj pomembna. Zavest o pomenu lokalno pridelane in predelane hrane tako v smislu kakovostne prehrane posameznika kot tudi vpliva na lokalno gospodarstvo je vedno višja. Ministrstvo za kmetijstvo je zato pripravilo nacionalni projekt »Bodite pozorni na lokalno kakovost«, s katerim želi utrditi zaupanje slovenskih potrošnikov v hrano lokalnega izvora.

Slovenski potrošniki bodo v okviru projekta spoznali lokalne pridelovalce, zadruge in predelovalce, se seznanili z njihovo ponudbo ter se prepričali o kakovosti hrane lokalnega izvora.

Projekt bo predstavljen na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agrav Gornji Radgoni, kjer se bodo lokalni pridelovalci, zadruge  in predelovalci pridružili projektu, v septembru in oktobru pa bodo za  kupce odprli vrata kmetij, zadrug  in obratov. Kupci se bodo tako lahko seznanili z njihovo dejavnostjo in izdelki ter se na lastne oči prepričali o kakovosti.

Ste pridelovalec ali predelovalec lokalne hrane? Vpišite se na naš seznam, da bomo skupaj dokazali visoko kakovost lokalno pridelane hrane.


Sorodni članki

[VIDEO] - Rejka o prednosti vključitve v shemo »izbrana kakovost – Slovenija« za pridelovalce

V Sevnici smo obiskali rejko Slavico Kermelj, katere kmetija je ena izmed številnih, ki so vstopile v shemo »izbrana kakovost – Slovenija«. Na 18 hektarjev veliki kmetiji prebiva 24 živali, ki so deležne posebne pozornosti in nege. Za njih vsakodnevno…

Več...

Dan slovenske hrane

Iz dneva v dan je močnejša naša zavest o pomenu uravnotežene prehrane. Četudi sami pri sebi ne zmoremo vedno pravilno izbrati, nas vodi želja, da svojim najmlajšim omogočimo najboljše. Seveda izbira niti najmanj ni enostavna. Ponudba, ki polni sodobni čas,…

Več...

Naš super kaki

To je nezahteven za pridelavo, okusen in za naše zdravje izjemno koristen sadež. Dozori pozno jeseni in bliža se čas, ko se ga bomo spet lahko naužili. Običajno okrogli plodovi so zreli v oranžni, rdeči ali rumeni barvi. Kaki vsebuje…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem