KGZS vas vabi na Podeželje v mestu Koper

Jutri, 7. junija 2014, bo v Kopru na Pristaniški ulici potekalo Podeželje v mestu Koper, ki ga organizira Kmetijsko gozdarska zbornice Slovenije. S ponudbo tradicionalnih pridelkov in izdelkov so bodo predstavile slovenske kmetije, potekale bodo degustacije tradicionalnih mesnih in krušnih izdelkov ter ribjih jedi. Namen tokratne predstavitve slovenskega podeželja na Podeželju v mestu je poudariti pomen prepletanja uživanja lokalno pridelane hrane in zdravega načina življenja.

Med 8. in 14. uro se bo predstavljalo 35 slovenskih kmetij, kar je odlična priložnost za ogled, pokušino in nakup številnih krušnih, mlečnih in mesnih izdelkov, olj, vin, sokov, marmelad in kompotov slovenskih kmetij. Pred Taverno pa se bo ob 10.00 začela še degustacija morskih dobrot.

Med stojnicami bodo igrali mladi člani skupine Štajerski frajtonarji. Ob nekaterih stojnicah bodo potekale delavnice. Pod geslom Zdrava hrana iz zdravih posod bodo potekale delavnice lončarjenja. Obiskovalci se bodo lahko seznanili s pridobivanjem kočevskega gozdnega medu in si ogledali pravi kočevski panj s čebeljo družino.

V sklopu prireditve pa bo potekala tudi dobrodelna akcija »Krompir moraš imeti«… v življenju ali na mizi, katere pobudnika sta Kmetija Drinovec in VoxMedii. Da bi pomagali socialno ogroženim družinam, bo zmagovalec prvega televizijskega šova »Gostilna išče šefa« Andrej Murko pripravljal krompirjeve jedi iz krompirja kmetije Drinovec.

Na Carpacciovem trgu za Taverno bo sočasno v sklopu projekta KOŠarka je zakon! potekal praznik košarke. Tako da bo poskrbljeno tako za športne kot tudi za kulinarične navdušence.


Sorodni članki

Nagrajeni bio zelenjavni sok rdeče pese

Če ste bili kdaj slabokrvni, so vam znanci verjetno najprej svetovali uživanje rdeče pese – po babičinem receptu se kar na tešče zaužije sok sveže pese in korenčka. A če nimate sokovnika, si ne želite rdeče obarvati kuhinje in še…

Več...

Zlata tatarska ajdova kaša

Kmalu po razglasitvi najbolj inovativnih živil 2018 pod okriljem Inštituta za nutricionistiko smo Antona Rangusa, direktorja Mlinarstva Rangus, ujeli na sejmu ekohrane Biofach v Nürnbergu.Tam so predstavljali Zlato tatarsko ajdo in sicer na posebnem prostoru za novosti.Domači mlin z mlinskimi…

Več...

GIZ mesne industrije sprejel sklep o odvzemu certifikata "izbrana kakovost" družbi MDK

Odvzem certifikata "izbrana kakovost" družbi MDK je ukrep, ki ga je GIZ mesne industrije sprejel na izredni seji dne 6.2.2018. Odvzem tega certifikata zagotavlja, da sistem nadzora in notranje kontrole proizvajalcev v shemi »izbrana kakovost« deluje in tako daje jasen…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem