Članki Archive | Page 24 of 46 | Naša super hrana

clanek

Kaj storiti, če je vrt uničila toča?

V teh dneh smo priča precej nestanovitnemu vremenu. Vsi tisti, ki smo se doslej za prognozo vremena obračali na pametne telefone ugotavljamo, da je napoved postala precej nezanesljiva. Podnebne spremembe prinašajo nove vremenske trende. Narava s temperaturnimi nihanji ne prizanaša ...

Živila v biorazgradljivi embalaži

Biorazgradljiva embalaža je postala sedanjost tudi za prva predpakirana živila. Dejstvo je, da je okoljsko vprašanje vse pomembnejša tema, pa če govorimo o onesnaževanju zraka, oceanov ali kopičenju plastike. In tudi v kmetijstvu se pogosto soočamo težavo pretirane porabe plastične ...

Kako smo obeležili drugi svetovni dan čebel

Po tem, ko je na pobudo Slovenije 20. maj Organizacija združenih narodov razglasila za svetovni dan čebel, so se dogodki ob drugi obletnici vrstili po vsem svetu. Prepričani smo, da je prav vsak dogodek pripomogel k večji ozaveščenosti svetovnega prebivalstva, ...

[VIDEO] Kako izbrati najboljšo perutnino?

CustomGrill v svoji kuhinji in na delavnicah uporablja samo najbolj kakovostno perutnino. Uganete, katero? https://youtu.be/P1uTsTZhwaU ...

[VIDEO] Kako pravilno pripravite perutnino?

Imate radi piščanca? Kako ga najpogosteje pripravite? Pa veste, da se je priprave svetlih kosov potrebno lotiti drugače, kot rdečih? Poglejte, kaj svetuje CustomGrill! ...

[VIDEO] Kako izbrati kakovostno govedino?

Matej iz CustomGrill pri svoji mesnih dogodivščinah prisega na izbrano kakovost. Preverite, kaj vse preveri pred nakupom! ...

[VIDEO] Pravilna priprava govejega mesa

Veste, kako se pravilno pripravi goveje meso? In kateri kosi so primerni za različne jedi? Ne? Nič hudega. Vam bo povedal Matej iz CustomGrill ...

[VIDEO] Kaj vse zagotavlja znak »izbrana kakovost – Slovenija« na mleku in mlečnih izdelkih?

Mlada mamica Ana Žontar Kristanc se je podala na raziskovanje in spoznavanje znaka »izbrana kakovost – Slovenija« na mleku in mlečnih izdelkih. Ugotavljala je, kaj pomenijo višji standardi kakovosti, 100 % slovensko poreklo in neodvisne dodatne kontrole (zagotovitve znaka »izbrana ...

[VIDEO] Kaj pomenijo NEODVISNE KONTROLE na mleku in mlečnih izdelkih?

Ana Žontar ugotavlja in spoznava, kaj točno pomenijo NEODVISNE KONTROLE pri znaku “izbrana kakovost – Slovenija”. ...

Rdeče češnje rada jem, slovenske še najrajši

Letošnja april in maj sta jo zagodla z obilico dežja in v povprečju nižjimi temperaturami, kot smo jih za ta čas vajeni. Sicer se nam s stojnic že sladko nasmihajo češnje, a nejeverni potrošniki še nismo povsem odločeni za nakup. ...

[VIDEO] Kaj pomeni 100 % SLOVENSKO na mleku in mlečnih izdelkih?

Ana Žontar ugotavlja in spoznava, kaj točno pomeni 100 % SLOVENSKO POREKLO pri znaku “izbrana kakovost – Slovenija”. ...

[VIDEO] O hrani, ki ohranja delovna mesta

Z nakupom slovenske hrane lahko pomagamo ohranjati delovna mesta! ...

[VIDEO] O hrani, ki ohranja podeželje

Z nakupom slovenske hrane lahko pomagamo ohranjati podeželje! ...

[VIDEO] Spoznajte oskrbovalca Sandija!

3-krat hura za naše! Tudi oskrbovalec Sandi si, tako kot naši športniki, zasluži aplavz. Vsak dan namreč skrbi, da vam dostavi dobro, lokalno pridelano hrano. ...

[VIDEO] Spoznajte predelovalca Damjana!

3-krat hura za naše! Spoznajte Damjana – slovenskega mesarja in enega od teh, ki skrbijo, da vi lahko izberete kakovostnoslovensko meso. ...

[VIDEO] Spoznajte pridelovalca Janija!

3-krat hura za naše! Spoznajte Janija – enega od naših slovenskih kmetov oz. pridelovalcev, ki s trudom in ljubeznijo za vas pridelujejo kakovostno slovensko meso. ...

[VIDEO] Kdo skrbi, da lahko vsak dan izberemo kakovostno, lokalno pridelano hrano?

Spoznajte naše super pridelovalce, predelovalce in oskrbovalce, ki skrbijo, da mi vsak dan jemo kakovostno, lokalno pridelano hrano. Trikrat hura za naše! ...

[VIDEO] O hrani, ki ohrani tri stvari

Ko izberemo lokalno pridelano hrano, pomagamo ohraniti tri zelo pomembne stvari. To so delovna mesta, naše kmetije in biotska raznovrstnost. ...

Kraški zašink

Med mesne izdelke, ki smo jih zaščitili z zaščiteno geografsko označbo sodi tudi naša kulinarična posebnost Kraški zašink. Z zaščiteno geografsko označbo se ponašajo tudi Kraški pršut, Kraška panceta, Prleška tünka, Kranjska klobasa, Zgornjesavinjski želodec in Prekmurska šunka. Šebreljski želodec je sicer tudi zaščiten, vendar pa za ...

Kaj predstavlja projekt Naša super hrana

Projekt Naša super hrana poteka pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Spodbuja potrošnike, da bi v svoji izbiri, raje kot po drugi, posegali po domači, lokalno pridelani hrani. Z namenom podpore slovenskega kmetijstva in večanja samooskrbe z Našo ...