Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept
- Čas priprave: 40
Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…
- Več...
Je mogoče kruh pripraviti samo iz 100%ržene moke.
Sam opozorilo za vse tiste ko ne pečete kruha pogosto… Razmerje voda moka ni vredu, boste meli na koncu bol maso za biskvit ko testo za kruh… Jaz sem dala nekje 6 ali 7 dl na 1kilo moke in je blo še zmeraj preveč tekočine.
Odličen kruhek; spečen v stekleni jena posodi in ne v pekaču, v ventilatorski pečici 45 minut na 180 stopinj.
1dl mineralne vode nadomeščen z 1 dl polnomastnega mleka ( 3,8 mlečne maščobe). Brez drobljenja tudi 3. dan.
Žal nam je, da vam ni uspelo, a velja vztrajati. Za dobro peko so pomembni številni dejavniki – vse od dejanskega delovanja pečice pa do vlažnosti sestavin. In ravno pri piri je tako – težko je določiti pravo vlažnost moke. Poleg daljšega časa peke, poskusite še z nekoliko manj tekočine. Če bi vas zaskrbelo, da bi se kruh preveč zapekel po zunanji strani, ga lahko med peko tudi pokrijete na primer s peki papirjem. Vlažnost kruha v notranjosti lahko pred zaključkom peke preverite tako, da vanj zabodete iglo ali zobotrebec, ki se ne sme zatikati. Nekatere gospodinje uporabljajo pletilke ali pa lesene palčke. Držimo pesti! Sporočite, kako je šlo in kako ste spremenili recept, da bodo vedeli tudi naši drugi bralci.
Sem poskusila narediti kruh po vašem receptu, vse super, razen tega, da je sredina po eni uri peke še vedno bila pocasta. Pekla sem v modelu.
Kako vi pečete ta kruh, da ni pocast? Kakšen nasvet, priporočilo mogoče.