Hruškin tart – recept | Hruške, Sadje | Recepti

Hruškin tart – recept

5/5 - (1 vote)
dekoriran Hruškin tart

Sestavine:

  • Testo:
  • 165 g moke
  • 30 g sladkorja
  • 30 g mletih mandljev
  • 125 g masla
  • 5 g soli
  • 3 žlice vode

Nadev:

  • 90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 45 g kakava
  • 180 g sladkorja
  • 45 g moke
  • eno jajce
  • 2 žlički ekstrakta vanilije
  • sveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Iz svežih, domačih hrušk je mogoče ustvariti izjemen tart, ki prepriča tudi največje sladokusce. V posodi zmešamo 165 g moke, 30 g sladkorja, 30 g mletih mandljev, 125 g masla in 5 g soli ter dobro pregnetemo v homogeno zmes. Dodamo še 3 žlice vode in testo oblikujemo v kepo.

Testo enakomerno razporedimo po pekaču in z vilico na nekaj mestih prepičimo dno. Pečemo 15 minut na 180 °C.

Za pripravo nadeva v posodi zmešamo 90 g stopljenega masla in 45 g kakava ter dobro premešamo. Nato dodamo še 180 g sladkorja, 45 g moke, eno jajce in 2 žlički ekstrakta vanilije ter dobro premešamo.

Olupimo 4 sveže hruške in jih narežemo na rezine. Na pečeno podlago razporedimo nadev in po vrhu razporedimo sveže rezine hrušk. Pečemo 20 minut na 180 °C. Na pečeni tart po vrhu prelijemo nekoliko medu in postrežemo.

Ob nakupu hrušk bodimo pozorni na lokalno poreklo. Hruške, pridelane v bližini, ohranijo obilje vitaminov in mineralov.

Komentarji na “Hruškin tart – recept”:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Čas priprave: 40 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kje kupiti slovenske jagode? Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in najidte vam najbližjo kmetijo, kjer v sezoni nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode. Sestavine: 500 ml sladke smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 50 g…

  • Več...

Široki rezanci z orehi – recept

  • Sestavine:300 g rezancev50 g masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«100 g mletih orehov6 žlic domačega meduPriprava:Skuhajmo 300 g rezancev. Na ponvi raztopimo 50 g masla, dodamo 100 g mletih orehov ter 6 žlic medu. Omako prelijemo preko rezancev in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem