Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Hruškin tart – recept

Hruškin tart 9.2.2021

Sestavine:

  • Testo:
  • 165 g moke
  • 30 g sladkorja
  • 30 g mletih mandljev
  • 125 g masla
  • 5 g soli
  • 3 žlice vode

Nadev:

  • 90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 45 g kakava
  • 180 g sladkorja
  • 45 g moke
  • eno jajce
  • 2 žlički ekstrakta vanilije
  • sveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«

Priprava:

Iz svežih, domačih hrušk je mogoče ustvariti izjemen tart, ki prepriča tudi največje sladokusce. V posodi zmešamo 165 g moke, 30 g sladkorja, 30 g mletih mandljev, 125 g masla in 5 g soli ter dobro pregnetemo v homogeno zmes. Dodamo še 3 žlice vode in testo oblikujemo v kepo.

Testo enakomerno razporedimo po pekaču in z vilico na nekaj mestih prepičimo dno. Pečemo 15 minut na 180 °C.

Za pripravo nadeva v posodi zmešamo 90 g stopljenega masla in 45 g kakava ter dobro premešamo. Nato dodamo še 180 g sladkorja, 45 g moke, eno jajce in 2 žlički ekstrakta vanilije ter dobro premešamo.

Olupimo 4 sveže hruške in jih narežemo na rezine. Na pečeno podlago razporedimo nadev in po vrhu razporedimo sveže rezine hrušk. Pečemo 20 minut na 180 °C. Na pečeni tart po vrhu prelijemo nekoliko medu in postrežemo.

Ob nakupu hrušk bodimo pozorni na lokalno poreklo. Hruške, pridelane v bližini, ohranijo obilje vitaminov in mineralov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Kostanjeva juha – recept

  • Sestavine:20 g kostanja4 rezine slanine1 čebula2 stroka česna6 pastinakov400 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«200 ml piščančje osnovePriprava:200 g kostanja kuhamo 40 minut. 4 rezine slanine narežemo na kocke, nasekljamo eno čebulo in dva stroka česna. Slanino popražimo.…

  • Več...

Malinin narastek – recept

  • Sestavine:150 g skute50 g sladkorja v prahu20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«dva rumenjaka200 g prosene kaše500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«5 žlic medu2 beljaka10 g vanilijevega sladkorjasveže maline z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Sestavine: 500 ml sladke smetane 50 g sladkorja v prahu 10 g vanilijevega sladkorja 200 g jagod z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 20 g sladkorja Priprava: Sami lahko kar doma pripravimo okusno panakoto z jagodnim pirejem. V kozico nalijemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem