Domači mlinci – recept | Recepti

Domači mlinci – recept

5/5 - (2 votes)
Domači mlinci

Izbirajmo lokalno

Za pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane

Sestavine

  • 300 g moke iz slovenskega žita
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane
  • 170 ml vode
  • sol

Priprava

Vse sestavine zmešamo skupaj in iz njih zgnetemo testo. Pokritega pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razdelimo na več delov, da ga bo lažje razvaljati. Vsak del razvaljamo na debelino približno 2 milimetra. Testo odlagamo na peki papir in pustimo pol ure počivati, da se nekoliko posuši.

Nato testo pečemo na 190 stopinjah, dokler ne postane trdo in hrustljavo. Suhe mlince nalomimo na večje kose in jih shranimo v vrečko.

Mlince pripravimo tako, da zavremo osoljeno vodo, jih potopimo vanjo, ugasnemo ogenj ter pustimo 5 minut, da se napijejo vode in priplavajo na površje. Odcedimo in zabelimo po okusu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Domač lešnikov namaz

  • Izberite slovenske lešnikeSlovenija je zaradi dobre zemlje in obsijanosti s soncem primerna tudi za pridelavo lešnikov. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost - Slovenija«, da si zagotovite jamstvo kakovosti.Sestavine:300 g lešnikov200 g kokosovo olje (stopljeno)45 g kakav v prahu (opcijsko)Priprava:Pečico…

  • Več...

Zdravi krofi iz pečice – recept

  • Najbolj zdravi so iz slovenskih sestavin! Za pripravo zdravih krofov uporabite čim več slovenskih, lokalno pridelanih sestavin. Bodite pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči, da so živila pridelana in predelana v Sloveniji. Sestavine 250 g slovenske ostre…

  • Več...

Ocvrte miške

  • Izberite lokalno pridelane sestavineMiške bodo najboljšega okusa, če boste za pripravo uporabili lokalno pridelano moko, domača jajca ter mleko in maslo z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.Sestavine30 dag slovenske moke1,5 dag kvasa3 dag sladkorja3 rumenjaki6 dag masla z oznako »izbrana…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem