Brkinski medeni šmorn – recept

Brkinski medeni šmorn – recept 17.5.2018

    OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnik

    Sestavine:

    • 1 kg brkinskih jabolk
    • 3 jajca
    • 2 dl kraškega medu
    • 2 dl mleka
    • 150 g moke
    • 1 limona, cimet, sol
    • 2 žlici šetrajevega medu za preliv
    • maslo za pekač

    Priprava:

    1. Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
    2. Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
    3. Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
    4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
    5. Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
    6. Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
    7. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10 – 15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
    8. Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
    9. Po želji pokapljamo z medom.

    vir: www.kuhnapato.si

    Brkinski medeni šmorn – recept
    Ocenite stran


    Sorodni recepti

    Mirenski praznični štrukelj - recept

    • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

    • Več...

    Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

    • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

    • Več...

    Radečki grižljaj - recept

    • Sestavine: 10 dag prekajene domače šunke 10 dag srednje trdega ali svežega kozjega sira jabolko (kisle sorte) ščepec timijana in mlete kumine dl rahlo vreznega jabolčnika 2 žlici regratovega medu Priprava: Šunko nasekljamo na zelo drobno, sir pa nadrobimo. Jabolko…

    • Več...
    Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
    Ostani na tekočem