Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
Izdaja odločb za plačilo prispevka za promocijo v sektorju sadja za leto 2020.  Preberite več >

Brkinski medeni šmorn – recept

17.5.2018

OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnik

Sestavine:

  • 1 kg brkinskih jabolk
  • 3 jajca
  • 2 dl kraškega medu
  • 2 dl mleka
  • 150 g moke
  • 1 limona, cimet, sol
  • 2 žlici šetrajevega medu za preliv
  • maslo za pekač

Priprava:

  1. Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
  2. Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
  3. Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
  4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
  5. Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
  6. Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
  7. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10-15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
  8. Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
  9. Po želji pokapljamo z medom.

vir: www.kuhnapato.si

Komentarji na “Brkinski medeni šmorn – recept”:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Domača jabolčna pita – recept

  • Sestavine Testo: 350  gramov moke pol pecilnega praška 1 vanili sladkor 120 gramov sladkorja v prahu 150 gramov masla izbrana kakovost Slovenija 2 rumenjaka 4 žlice kisle smetane izbrana kakovost Slovenija Moko in pecilni prašek presejemo, dodamo zmehčano maslo, sladkor…

  • Več...

Domač kruh – osnovni recept

  • Sestavine:1 kg bele moke2 žlički soli0,5 dl olja0,5 l tople vodeZa kvasec: 1 dl mleka, 1 žlica sladkorja, 1,5 kocke kvasa (63 g)Priprava:V manjši posodi nekoliko segrejemo mleko ter v sredino nasujemo sladkor. Nanj nadrobimo kvas in pustimo na toplem,…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Domače maslo - recept

  • Čas priprave: 15 min
    • #
    • #
    • #
  • Zgodi se, da v zadnjem hipu ugotovite, da imate v hladilniku premalo masla. Lahko pa se zgodi tudi, da vam ostaja sladka smetana. Ta preverjeni recept nam je posredovala Marjana Marodi, soavtorica vsebin na strani oblizniprste.si. Priporočamo vam, da posegate…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem