Brkinski medeni šmorn

Brkinski medeni šmorn 17.5.2018

OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnik

Sestavine:

  • 1 kg brkinskih jabolk
  • 3 jajca
  • 2 dl kraškega medu
  • 2 dl mleka
  • 150 g moke
  • 1 limona, cimet, sol
  • 2 žlici šetrajevega medu za preliv
  • maslo za pekač

Priprava:

  1. Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
  2. Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
  3. Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
  4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
  5. Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
  6. Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
  7. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10 – 15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
  8. Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
  9. Po želji pokapljamo z medom.

vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo

  • OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in polBezgova penaSestavine:20 bezgovih cvetov1 l vodesok 1 limone4 žlice smrekovega meduželatinacimet, klinčki, vaniljev sladkorPriprava:Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.Odcedimo in dodamo med in limono.Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.Pustimo ohladiti,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem