Brkinski medeni šmorn – recept

Brkinski medeni šmorn – recept 17.5.2018

OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnik

Sestavine:

  • 1 kg brkinskih jabolk
  • 3 jajca
  • 2 dl kraškega medu
  • 2 dl mleka
  • 150 g moke
  • 1 limona, cimet, sol
  • 2 žlici šetrajevega medu za preliv
  • maslo za pekač

Priprava:

  1. Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za palačinke.
  2. Beljake stepemo in sneg nazadnje po delih vmešamo v zmes.
  3. Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, sokom limone, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.
  4. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom.
  5. Jabolka »odcedimo« (ali pa v pekač vlijemo vse skupaj) in jih potresemo po pekaču.
  6. Čez koščke vlijemo pripravljeno maso ravno toliko, da prekrijemo jabolka in damo v pečico.
  7. Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 stopinj ter pečemo 10 – 15 minut, da šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.
  8. Ko se ohladi, ga razstavimo na kose in postrežemo v skodelice ali primerne kozarce.
  9. Po želji pokapljamo z medom.

vir: www.kuhnapato.si

Brkinski medeni šmorn – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl toplega mleka 1 jajce 3 žlice olja pol žličke soli limonina lupinica Nadev: 25 dag skute 1 dl kisle smetane 3 žlice lipovega medu 10 žlic mletih orehov Preliv:…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem