Ajdova kaša s hruškovo kremo – recept

5/5 - (1 vote)
Ajdova kaša s hruškovo kremo

Sestavine:

  • 150 g ajdove kaše
  • 5 svežih hrušk
  • pest suhih sliv
  • 0,5 l mleka
  • 4 žlice hojevega medu
  • 60 g skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli, limonina lupinica, ščepec pimenta

Priprava:

  1. Ajdovo kašo in na koščke narezane slive kuhamo v slanem mleku približno 10 minut.
  2. Olupimo in na koščke narežemo hruške ter jih kuhamo v zelo malo vode 15 minut.
  3. Nato jih zmeljemo in dodamo odcejeni kaši.
  4. Počakamo, da se masa ohladi in dodamo jajce, med, skuto, smetano in začinimo.
  5. Tako pripravljeno maso vlijemo v manjše pekače, obložimo z rezinami hrušk in pečemo v pečici 20 minut na 180 stopinj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem