Ocvrti bučni cvetovi

Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
7 minut
Skupni čas
17 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Poletje
Sestavine:
- 20 bučkinih cvetov
- 100 g jedilnega škroba
- 80 g ostre moke
- 1 jajce
- 2 dl mineralne vode
- sol in poper
- olje za cvrtje
Postopek:
V skodelici zmešamo moko, sol in poper ter z mešanico potresemo bučkine cvetove. Pripravimo škrobno mešanico tako, da škrobu dodamo jajce ter mu postopoma dodajamo mineralno vodo, dokler ne dobimo srednje goste konsistence.
Z moko potresene bučkine cvetove pomakamo v škrobno mešanico in jih zlato rumeno ocvremo v segretem olju.
Bučni cvetovi so okusni tudi kot hladen prigrizek, zato jih ne zavržemo, temveč jih shranimo za pozneje.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.