Štefani pečenka | Recepti Gurmanska sočna mesna štefani pečenka

Štefani pečenka

5/5 - (3 votes)

Za okusno pečenko je zelo pomembno, katero meso izberete. Poiščite meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj ste tako lahko prepričani, da dobite meso, kjer so vsi postopki od reje do razseka in predelave opravljeni v Sloveniji.

Sestavine:

  • 1 kg mletega govejega mesa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 čebula
  • 1 dl mleka
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • Zelišča peteršilj, majaron in timijan
  • 100 g starega belega kruha
  • sol in poper

Za polnjenje:

  • 5 trdo kuhanih jajc

Priprava:

Jajca, ki jih bomo zavili v pečenko, trdo skuhamo. Star kruh narežemo na koščke in ga prelijemo z mlekom. Nasekljano čebulo in česen popražimo ter vsebino ohladimo.

V posodo damo mleto meso, dodamo razžvrkljano jajce, namočen kruh, mešanico popražene čebule in česna ter solimo in popramo po okusu. Maso dobro premešamo in če ni dovolj kompaktna, dodamo drobtine. Maso pustimo 10 minut počivati.

V pekač položimo prvo plast mase ter vanjo naredimo na sredini jamico, v katero bomo položili trdo kuhana jajca. Čez jajca razporedimo preostanek mase in oblikujemo štruco.

Pečenko pečemo v ogreti pečici približno 1 uro na 190 stopinj Celzija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Riževa skleda z govedino

  • Čas priprave: 60 minut
    • #
    • #
    • #
  • Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem