Nacionalna shema

Evropska shema

Štefani pečenka

Sočno meso, ovito okoli kuhanih jajc, ni le okusno, temveč tudi na pogled očara, še posebej ob prvem rezu. Štefani pečenko pogosto pripravljamo za praznike ali kot osrednjo jed nedeljskega kosila, saj nas spomni na družinska srečanja, babičino kuhinjo in preproste užitke domače hrane.

Čas priprave

20 minut

Čas kuhanja

1 ura

Skupni čas

1 ura 20 minut

Število oseb

4

Sestavine:

Postopek:

Jajca, ki jih bomo zavili v pečenko, trdo skuhamo. Star kruh narežemo na koščke in ga prelijemo z mlekom. Nasekljano čebulo in česen popražimo ter vsebino ohladimo.

V posodo damo mleto meso, dodamo razžvrkljano jajce, namočen kruh, mešanico popražene čebule in česna ter solimo in popramo po okusu. Maso dobro premešamo in če ni dovolj kompaktna, dodamo drobtine. Maso pustimo 10 minut počivati.

V pekač položimo prvo plast mase ter vanjo naredimo na sredini jamico, v katero bomo položili trdo kuhana jajca. Čez jajca razporedimo preostanek mase in oblikujemo štruco.

Pečenko pečemo v ogreti pečici približno 1 uro na 190 stopinj Celzija.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito