Posegamo po naši lokalni hrani. Podpiramo naše lokalne pridelovalce, predelovalce, gospodarstvo in delovna mesta. O projektu Naša super hrana >
OBVESTILO za sektor sadja o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.1.2022 dalje!  Preberite več >

Recept za hitro zelenjavno enolončnico s kranjsko klobaso

5/5 - (1 vote)
Enoločnica s kranjsko klobaso 8.12.2021

Sestavine:

  • 1 žlica masti ali masla
  • 2 srednje velika krompirja
  • 2 srednje velika korenčka
  • 150 g stročjega fižola
  • 1 velika čebula
  • 1 l vode ali jušne osnove
  • 2 stroka česna
  • peteršilj
  • 1 kranjska klobasa in/ali manjši kos šunke
  • poper
  • 1 žlička posušene rdeče paprike
  • 1 žlica moke
  • 1 lovorov list

Postopek:

Vso zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke. Kranjsko klobaso narežemo na kolobarčke, šunko pa na majhne kocke. V lonec damo mast in na njej popražimo čebulo, da se zmehča. V lonec dodamo vso zelenjavo in nekaj minut mešamo, nato dolijemo vodo ali jušno osnovo in dodamo začimbe. Kuhamo približno pol ure.

Nato v lonec dodamo še na kolobarčke narezano kranjsko klobaso in/ali šunko in kuhamo toliko časa, da se klobasa skuha. Na koncu enolončnico zgostimo: zmešamo moko z malo vode in mešanico zlijemo v lonec. Vse skupaj še nekaj minut pokuhamo in enolončnica je pripravljena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Fižolova solata s šalotko in bučnim oljem - recept

  • Sestavine:300 g fižola1 šalotkabučno oljejabolčni kissolpoperPriprava:Večer prej namočimo fižol in ga naslednji dan skuhamo v osoljeni vodi. Olupimo šalotko in jo narežemo na kolobarje. Kuhan fižol in narezano šalotko solimo, popramo ter prelijemo z mešanico slovenskega štajersko-prekmurskega bučnega olja in…

  • Več...

Medenjaki – recept

  • Medenjaki sodijo v prednovoletni čas. V mnogih domišljijskih svetovih hišica iz medenega testa prikazuje praznično vzdušje in pričakovanje praznikov. Sestavine: 600 g moke 200 g sladkorja 200 g medu 150 g mehkega masla Izbrana kakovost Slovenija 3 jajca 2 poravnani žlički…

  • Več...

Božični kruh – recept

  • Sestavine: 42 g kvasa 125 g sladkorja 250 ml toplega mleka 500 g bele moke 1 vrečka vaniljevega sladkorja 200 g masla 2 ščepca soli 80 g orehov 80 g suhih marelic 80 g rozin 80 g suhih sliv 80…

  • Več...

Martinova račka – recept

  • Sestavine: raca iz domače reje, težka 2–3 kg 2 jabolki (z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«) sol Priprava: Domačo raco očistimo, jo dobro nasolimo in pustimo čez noč v hladilniku. Pred pečenjem trebušni del napolnimo z narezanima jabolkoma. Pečico segrejemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem