Segedin – recept

Segedin – recept 28.11.2018

Sestavine:

  • pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa
  • pol kilograma kislega zelja
  • 2 čebuli
  • 4 žličke paradižnikove mezge
  • 2 lovorova lista
  • sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika
  • maščoba za praženje

Priprava:

Drobno narezano čebulo prepražimo na maščobi in dodamo meso. Ko se nekoliko zmehča in ob robovih zapeče, dodamo začimbe in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo in dodamo kislo zelje ter hitro podušimo. Dolijemo vodo tako, da prekrijemo vse sestavine, in počasi dušimo še približno 45 minut.

Preberite tudi:

Segedin – recept
4.1 (82.86%) št. ocen: 7

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.


Sorodni recepti

Zavitek s kislim zeljem – recept

  • Sestavine: 1 čebula 800 g kislega zelja 1 jabolko pest brinovih jagod pol dcl belega vina 2 žlici olivnega olja poper 3 žlice drobtin 250 g dimljenega tofuja vlečeno testo, ki ga lahko pripravimo po receptu iz jabolčnega zavitka ali…

  • Več...

Jota – recept

  • Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 4 srednje veliki krompirji 2 čebuli 2 lovorova lista dva stroka česna 250 g kuhanega fižola Maščoba za praženje Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika…

  • Več...

Dušeno kislo zelje – recept

  • Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 2 majhni čebuli 1 lovorov list dva stroka česna Maščoba za praženje Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika Postrežemo s kranjsko klobaso, ocvirki in krompirjem…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem