Segedin – recept

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura 15 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 0,5 kg na kocke narezanega svinjskega mesa
- 0,5 kg kislega zelja
- 2 čebuli
- 4 žličke paradižnikove mezge
- 2 lovorova lista
- sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika
- maščoba za praženje
Postopek:
Drobno narezano čebulo prepražimo na maščobi in dodamo meso. Ko se nekoliko zmehča in ob robovih zapeče, dodamo začimbe in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo in dodamo kislo zelje ter hitro podušimo. Dolijemo vodo tako, da prekrijemo vse sestavine, in počasi dušimo še približno 45 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.