Jota – recept

Jota – recept 28.11.2018

Sestavine:

  • Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo
  • 4 srednje veliki krompirji
  • 2 čebuli
  • 2 lovorova lista
  • dva stroka česna
  • 250 g kuhanega fižola
  • Maščoba za praženje
  • Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika
  • Po želji dodamo tudi še kranjsko klobaso in ocvirke

Priprava:

Čebulo drobno narežemo in dušimo v večji posodi. Ko se zmehča, dodamo kislo zelje in nekaj minut dušimo. Dodamo začimbe in prelijemo z vodo. V drugi posodi v osoljeni vodi skuhamo olupljen, na srednje velike kose narezan krompir. Posebej skuhamo tudi kranjsko klobaso. Ko sta krompir in klobasa skuhana, ju skupaj s fižolom dodamo zelju in kuhamo toliko časa, da se okusi povežejo. Nekaj kosov krompirja lahko z vilicami zmečkamo, da se jota primerno zgosti.

Preden postrežemo lahko dodamo tudi pogrete ocvirke.

Preberite tudi:

Avtor fotografije: Aleš Fevžer, Slovenia.info

Jota – recept
5 (100%) št. ocen: 2


Sorodni recepti

Zavitek s kislim zeljem – recept

  • Sestavine: 1 čebula 800 g kislega zelja 1 jabolko pest brinovih jagod pol dcl belega vina 2 žlici olivnega olja poper 3 žlice drobtin 250 g dimljenega tofuja vlečeno testo, ki ga lahko pripravimo po receptu iz jabolčnega zavitka ali…

  • Več...

Segedin – recept

  • Sestavine: pol kilograma na kocke narezanega svinjskega mesa pol kilograma kislega zelja 2 čebuli 4 žličke paradižnikove mezge 2 lovorova lista sol, poper, mleta kumina, rdeča paprika maščoba za praženje Priprava: Drobno narezano čebulo prepražimo na maščobi in dodamo meso.…

  • Več...

Dušeno kislo zelje – recept

  • Sestavine: Pol kilograma kislega zelja, ki ga po potrebi pred kuhanjem oplaknemo z vodo 2 majhni čebuli 1 lovorov list dva stroka česna Maščoba za praženje Sol, poper, mleta kumina in rdeča paprika Postrežemo s kranjsko klobaso, ocvirki in krompirjem…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem