»Poprovci« ali pikantni medenjaki s kakavovim napitkom – recept

»Poprovci« ali pikantni medenjaki s kakavovim napitkom – recept 25.5.2018

Sestavine:

  • 40 dag  pšenične moke
  • 20 dag ržene moke
  • 25 dag gozdnega medu
  • 11 dag masla
  • 1 jajce
  • 1 žlica jelenove soli, 1 žlička pecilnega praška, 0,5 žličke sode bikarbone
  • pol čajne žličke popra, pecilnega praška, ščep pimenta, cimeta, mletih klinčkov, mletega janeža, kardamoma, koriandra, konica čajne žličke svežega naribanega ingverja
  • 3 – 4 žlice sladkorja
  • žlica vode

Priprava:

  1. V veliki kozici zmešamo maslo, med in začimbe ter maso na zmerni toploti segrevamo, da se sestavine stopijo in zadiši, nato maso pustimo ohladiti.
  2. V večji skledi zmešamo moko s pecilnim praškom in sodo bikarbono (jelenovo soljo), solimo, dodamo jajce in zmešamo z medeno maso.
  3. Dobro pregnetemo in pokrito pustimo počivati čez noč na sobni temperaturi.
  4. Naslednji dan testo razvaljamo približno pol cm na debelo ter izrežemo pravokotnike oz. dele hiške, ki jih pred tem narišemo na papirju – naredimo modele.
  5. Pečemo jih 15 minut na 180 stopinjah (na srednji višini pečice).
  6. Pečene pustimo ohladiti, med tem pripravimo karamelo: sladkor segrejemo v ponvi in dodamo vodo.
  7. Po načrtu zlepimo piškote v hiške.

 

»Poprovci« ali pikantni medenjaki s kakavovim napitkom – recept
Ocenite stran


Sorodni recepti

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla izbrana kakovost 2 žlici medu…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...

Radečki grižljaj - recept

  • Sestavine: 10 dag prekajene domače šunke 10 dag srednje trdega ali svežega kozjega sira jabolko (kisle sorte) ščepec timijana in mlete kumine dl rahlo vreznega jabolčnika 2 žlici regratovega medu Priprava: Šunko nasekljamo na zelo drobno, sir pa nadrobimo. Jabolko…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem