Piščančja juha s pomladno zelenjavo

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
25 minut
Skupni čas
40 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 2 žlici masla
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 por
- 2 korenčka
- 2 stisnjena stroka česna
- sol
- poper
- ščepec timijana
- ščepec bazilike
- ščepec rožmarina
- 4 lončki piščančje jušne osnove
- 1 lonček svežega ali zamrznjenega graha
- 1 lonček mladih bučk
- 2 žlički limonine lupinice
- 2 žlici svežega limoninega soka
- sveža bazilika
- proso
Postopek:
Piščančje prsi narežemo na kose in jih v loncu popražimo na oljčnem olju. Odstranimo jih iz posode in vanjo dodamo maslo, oljčno olje, na kocke narezan korenček, nasekljan por in česen. Solimo in popramo po okusu ter dodamo suhe začimbe: origano, timijan in baziliko. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Dodamo svež grah, bučke, limonin sok, limonino lupinico in piščančje prsi. Pustimo počivati 5 minut.
Po krožniku razporedimo kuhano proso, zalijemo z juho in okrasimo s svežo baziliko, preden postrežemo.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.