Nacionalna shema

Evropska shema

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

Preizkusite slastno juho s sezonsko zelenjavo!

Čas priprave

15 minut

Čas kuhanja

25 minut

Skupni čas

40 minut

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Piščančje prsi narežemo na kose in jih v loncu popražimo na oljčnem olju. Odstranimo jih iz posode in vanjo dodamo maslo, oljčno olje, na kocke narezan korenček, nasekljan por in česen. Solimo in popramo po okusu ter dodamo suhe začimbe: origano, timijan in baziliko. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 20 minut. Dodamo svež grah, bučke, limonin sok, limonino lupinico in piščančje prsi. Pustimo počivati 5 minut.

Po krožniku razporedimo kuhano proso, zalijemo z juho in okrasimo s svežo baziliko, preden postrežemo.

Priročni nasveti in zanimivosti

Priročen nasvet

01

S kakovostnim mesom do odlične juhe

Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito