Palačinke iz rdeče pese

Čas priprave
30 minut
Čas kuhanja
20 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 1 rdeča pesa
- 1 jajce
- 300 ml mleka z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- 120 g bele ali pirine moke
- 2 žlici olja
- ščepec soli
Postopek:
V skledo stresemo moko in ji dodamo sol. Na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, 300 ml mleka in olje. Sestavine narahlo premešamo.
Rdečo peso sočimo v sokovniku, ali pa jo premešamo v mešalniku z 1 dl vode ter jo precedimo, da dobimo sok. Dodamo ga v zmes moke in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladko in tekoče meso. Po potrebi dodamo še mleka. Masa mora biti tekoča , vendar ne vodena.
Pred uporabo maso pustimo počivati 20 minut. Nato na ponvi na maščobi spečemo pesine palačinke.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.