Palačinke iz rdeče pese – recept
Sestavine:
Postopek:
Sestavine
- 1 rdeča pesa
- 1 jajce
- 300 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 120 g bele ali pirine moke
- 2 žlici olja
- ščepec soli
Priprava
V skledo stresemo moko in ji dodamo sol. Na sredini naredimo jamico, v katero dodamo jajce, 300 ml mleka in olje. Sestavine narahlo premešamo.
Rdečo peso sočimo v sokovniku, ali pa jo premešamo v mešalniku z 1 dl vode ter jo precedimo, da dobimo sok. Dodamo ga v zmes moke in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo gladko in tekoče meso. Po potrebi dodamo še mleka. Masa mora biti tekoča , vendar ne vodena.
Pred uporabo maso pustimo počivati 20 minut. Nato na ponvi na maščobi spečemo pesine palačinke.
Ostanki so okusni tudi naslednji dan
Če vam del palačink ostane, jih ne zavrzite, ampak jih prihranite za naslednji dan.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.