Nacionalna shema

Evropska shema

Marinirana goveja rebra

Ko se meso počasi marinira in še počasneje peče, nastane jed, ki je prava razvada za vse čute. Marinirana goveja rebra so tisti kos mesa, ki zahteva malo potrpljenja, a se ob vsakem grižljaju bogato oddolži.

Čas priprave

20 minut

Čas kuhanja

3 ure

Skupni čas

3 ure 20 minut

Število oseb

4

Sestavine:

Postopek:

V večji posodi razporedimo na kolute narezan por in korenje. Dodamo na koščke narezano čebulo, zeleno, korenino peteršilja in česen. Razporedimo rebra in jih prelijemo z rdečim vinom. Na vrhu razporedimo zelišča, in sicer peteršilj, timijan ter lovor. Mariniramo do naslednjega dne. Rebra poberemo iz marinade in jih osolimo, popramo ter pomokamo.

Z vseh strani jih popečemo na ponvi na olivnem olju. Iz marinade odstranimo tudi vso zelenjavo ter jo popečemo na ponvi, iz katere smo predhodno odstranili rebra. Pečeno zelenjavo razporedimo po vrhu reber.

V ponvi reduciramo marinado, dodamo govejo jušno osnovo ter prelijemo po mesu in zelenjavi. Pečemo 3 ure na 160 ºC.

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

Recept še nima ocen

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Ta recept še nima ocen.

Bodite prvi, ki boste ocenili recept in s tem pomagajte ostalim uporabnikom pri pripravi.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito