Malinin narastek – recept | Maline, Prosena kaša | Recepti

Malinin narastek – recept

5/5 - (1 vote)
Malinin narastek

Ostankov hrane ne zavrzimo!

S hrano ravnajmo preudarno in poskrbimo, da je ne mečemo v smeti. Malinin narastek lahko porabimo v več dneh, saj je odličen tudi kot hladna malica.

Sestavine:

  • 150 g skute
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 20 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • dva rumenjaka
  • 200 g prosene kaše
  • 500 ml mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 5 žlic medu
  • 2 beljaka
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • sveže maline z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • nastrgana čokolada

Priprava:

Iz svežih lokalnih malin lahko pripravimo okusen posladek. V posodo damo 150 g skute, 50 g sladkorja v prahu, 20 g stopljenega masla izbrane kakovosti ter dva rumenjaka. Na koncu dodamo še 200 g prosene kaše, ki smo jo skuhali v 500 ml mleka ter dodali 5 žlic medu. Dobro premešamo v homogeno zmes.

V drugi posodi zmešamo 2 beljaka in 10 g vanilijevega sladkorja ter stepemo v sneg. Umešamo ga v prej pripravljeno maso s proseno kašo. Namastimo pekač, vanj prelijemo polovico zmesi in po vrhu razporedimo sveže maline ter posujemo z nastrgano čokolado. Nato prelijemo še s preostalo zmesjo in po vrhu razporedimo sveže maline ter posujemo z nastrgano čokolado. Pečemo 40 minut na 180 °C in postrežemo ohlajen narastek.

Rok trajanja malin je kratek, zato jih moramo zaužiti kmalu po nakupu. Bodimo pozorni, da izberemo sveže slovenske maline iz naše bližine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo - recept

  • Proso postaja vse bolj priljubljena zdrava alternativaV zadnjih letih se vedno bolj zavedamo zdravega načina prehranjevanja in naravi prijazne pridelave poljščin. S tem doživlja proso renesanso. Njegovo vračanje na njive in krožnike je pomemben prispevek k ohranjanju etnološkega izročila, sočasno…

  • Več...

Pena prosene kaše s čežano – recept

  • Čas priprave: 1,5 ure
    • #
    • #
    • #
  • Proso je zdravo brezglutensko živiloProso je brez glutena in se ponaša z najvišjo vsebnostjo kalcija med vsemi žiti. Človeškemu telesu zagotavlja kar 13 % priporočene dnevne vrednosti na 1 kuhano skodelico (100 gramov). Sestavine:Jabolčna čežana:35 dag jabolk2 žlici vodesok pol limone2…

  • Več...

Malinova torta brez peke - recept

  • Čas priprave: 45 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 300 g malin 150 g grškega jogurta Izbrana kakovost Slovenije 80 g sladkorja v prahu 250 ml sladke smetane Izbrana kakovost Slovenije 5 lističev želatine 200 g piškotov 100 g masla Izbrana kakovost Slovenije Priprava: Piškote zmeljemo na drobno…

  • Več...

Osvežilni napitek z jogurtom in malinami - recept

  • Čas priprave: 5 min
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 dl navadnega jogurta 1 vanilijev sladkor 100 g malin ali drugega izbranega sadja Priprava: Izbrane sadeže operemo in osušimo. V posodi jih s paličnim mešalnikom gladko zmešamo z jogurtom. Dodamo vanilijev sladkor. Napitek nalijemo v kozarec; lahko ga…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem