Krhki domači piškoti za okraševanje – recept | Piškoti, Tradicionalna jed | Recepti

Krhki domači piškoti za okraševanje – recept

4.7/5 - (3 votes)
Domači piškoti

Ti domači piškoti so zelo hvaležni za ustvarjanje. Zelo dobri so sami, ali z različnimi masami za okraševanje. Izrezujete lahko poljubne, manjše in večje oblike.

Sestavine:

Priprava:

Sladkor, zmehčano maslo, jajca, vaniljev sladkor penasto umešamo. Dodamo limonin sok in moko, ki smo ji že prej vmešali pecilni prašek. Hitro zgnetemo. Testo naj obvezno počiva na hladnem vsaj pol ure.

Delovno površino pomokamo in testo zvaljamo na 5 milimetrov. Z modeli izrežemo poljubne oblike, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem. Pri 180 stopinjah pečemo približno 15 minut. Preostanek testa ponovno zgnetemo, zvaljamo in oblikujemo.

Še tople piškote lahko okrasimo s tempirano čokolado.

Ob uživanju sladic ne pozabimo na pomen uravnotežene prehrane. Sladice uživajmo občasno, kot priboljšek hranljivim obrokom. Preberite več.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Skutni štruklji z orehi in medenim prelivom - recept

  • Čas priprave: 40
    • #
    • #
    • #
  • Izberite sestavine lokalnega porekla Skutini štruklji bodo najboljši, če izberete sestavine slovenskega porekla. Najbližje ponudnike moke, medu, orehov, mleka in jajc lahko najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine: Testo: 30 dag moke 0,5 dl mlačne vode 0,25 dl…

  • Več...

Belokranjska pogača – tradicionalni recept

  • Naša tradicionalna jed Belokranjska pogača, je zaščitena kot evropska shema kakovosti »zajamčena tradicionalna posebnost«, zato sta zanjo zelo natančno določena priprava in tudi končni videz. Sestavine: 500 g mehke bele moke 3 dcl mlačne vode 2 kavni žlički soli 20…

  • Več...

Repjača – recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Jed sodi med posebnosti severovzhodnega dela Slovenije in je tako, kot marsikatera, dobila ime po nadevu, ki ga je pogojeval letni čas, običaj ali razpoložljivost. Na jedilniku je bila predvsem ob dnevu mrtvih. Njena sorodnica je tikvača, ki so jo…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem