Frika z jajci in Tolminska frika – recepta | Recepti

Frika z jajci in Tolminska frika – recepta

4.2/5 - (24 votes)
Domača frika
  • Čas priprave:25 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 60 dag naribanega sira Tolminc,
  • 40 dag olupljenega in na lističe narezanega krompirja,
  • 5 dag masti, zaseke, slanine ali olja
  • malo soli

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Posolimo ga  in v ponvi popečemo na ogreti maščobi. Jajca razžvrkljamo, dodamo sir, prelijemo po krompirju in premešamo. Zapečemo na eni strani, obrnemo, popečemo še na drugi strani ter serviramo. Če je dovolj močno popečena, lahko friko razrežemo kot pico, na osminke.

Tolminska frika

Priprava Tolminske frike se razlikuje v tem, da jed ne vsebuje jajc.

Kot priloga se k friki najbolj poda preprosta sezonska solata, ki jedi doda potrebno svežino.

Več preberite v članku Okus tradicije in sodobnosti.

 

Domača frika (fotografija: Sandi Rutar, priprava frike: Mirjam Rutar)

Komentarji na “Frika z jajci in Tolminska frika – recepta”:

  1.  Pohorska frika :suhe klobase konci,jajca zvrklana z domacim kisom in zaseka ali mast.Na vroci mascobi opecema klase narezane na kolobarje prelijemó z mesanico jajc in kisa.jajca ne zakrknejo tako da dobimo polivko ,skatero prelijemo na komade narezane polente.

  2.  Mi v Žabčah jemo zraven tolminske frike mehko polento iz koruzne moke.Odlično paše zraven.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Domača češnjeva pita

  • Ne zavrzimo hraneOhlajeno češnjevo pito lahko hranimo v hladilniku tudi več dni in jo pojemo kot sladico po obrokih. Bodimo pozorni, da s hrano ravnamo skrbno in zmanjšamo količino zavržkov.Sestavine:Testo za pito:0,5 kg bele mokeščepec soli30 dag masla z oznako…

  • Več...

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Piščančji namaz – recept

  • Čas priprave: 6 minut
    • #
    • #
    • #
  • Mesa nikdar ne zavržemoOkusno piščančje meso, ki ostane od kosila, predelajmo v odličen namaz, ki ga lahko užijemo naslednji dan. Poskrbimo, da hrane ne mečemo v smeti.Sestavine:2 kosa pečenega piščanca3 kisle kumarice2 kosa kuhanega korenja1 žlica gorčice1 žlica majonezeščepec rdeče…

  • Več...

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem