Bučni kolač – recept | Buče, Zelenjava | Recepti | Pecivo iz bučk

Bučni kolač – recept

5/5 - (1 vote)
Domači okusni bučni kolač s prelivom

Sestavine:

  • 170 g bučnega pireja
  • 2 jajci
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 250 g moke
  • 1 žlička cimeta
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke mletih klinčkov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
  • 115 g masla Izbrana kakovost Slovenija
  • 115 g kremnega sira Izbrana kakovost Slovenija
  • 200 g pinjenca
  • 1 jedilna žlica mleka
  • pol žličke ingverja v prahu

Priprava:

Pečico segrejemo na 190 stopinj, namastimo pekač za kolač ter ga pomokamo. Nato v posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol, ingver, cimet, muškatni orešček in klinčke.

V drugi posodi umešamo maslo in rjavi sladkor, da nastane gladka rjava zmes. Mešamo približno 2 do 3 minute ter dodamo jajca in še enkrat premešamo.

Upočasnimo mikser ter izmenjajoče dodajamo mešanico moke in pinjenec, dokler ne nastane gladka zmes.

V maso vmešamo bučni pire, dobro premešamo in maso prelijemo v model.

Bučni kolač pečemo 55 minut, nato pa ga pustimo počivati 30 minut, da se ohladi.

Za glazuro v posodi stepemo kremni sir, vaniljo in sladkor v prahu ter dodamo mleko, da tekstura postane podobna jogurtu. Nato prelijemo čez hladen kolač, nekaj minut počakamo in postrežemo.

Recept povzet po: Odprta kuhinja

Komentarji na “Bučni kolač – recept”:

  1.  Zdi se mi popolnoma neprimerno, da se poleg bučnega kolača, ki je narejen iz pireja ali iz sort oranžno mesnatih buč ali pa iz sort muškatnih buč, na zgornji fotografiji pojavi OKRASNA BUČKA. Bučni pireji, ki se uporabljajo za tovrstna peciva nikakor niso narejeni iz vrst NAVADNIH buč, kamor spadajo tudi okrasne buče. Okrasne buče pa lahko vsebujejo “grenčino” kukurbitacin!!!, niso za uživanje, temveč za okras. Pri bučah je pomembno katere vrste oz. sorte so za kaj primernejše, kar se tiče kulinarike. Zato je potrebno potrošnike pravilno informirat.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

  • Več...

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Izberite slovenski krompirPonudnike slovenskega krompirja najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine:700 g slovenskega krompirja4 žlice olja2 vejici rožmarinasol in poperPriprava:Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.Pečico…

  • Več...

Okusno sladko zelje s paradižnikom – recept

  • Sestavine:1 glava svežega zelja6 strokov česna (priporočamo slovenskega)1 žlica sladkorja4–5 svežih paradižnikov ali pelatov1 žlica mokejuha za zalivanjesol, poperorigano, bazilika, majaronolivno oljePriprava:Slovensko mlado zelje dobro operemo in ga zrežemo na rezance srednje debeline. Na olivnem olju rahlo prepražimo žlico moke,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem