Ajdnek – recept

Ajdnek – recept 30.3.2018
  • Čas priprave:2 uri
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Testo:

  • 0,5 kg ajdove moke
  • 0,3 kg pšenične moke
  • 7 dl vrele vode
  • sol
  • Za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlička sladkorja, 4 žlice toplega mleka

Nadev:

  • 0,5 kg mletih orehov
  • 2,5 – 3 dl medu
  • 5 dl mlačnega mleka za preliv
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, premešamo in ohlajeni masi dodamo pšenično moko, kvasec in sol.
  2. Zamesimo rahlo testo.
  3. Medtem orehe zmešamo z mlačnim medom.
  4. V namaščen pekač vlijemo tretjino testa, pokapljamo z orehi in to ponovimo še dvakrat.
  5. Na vrhu naj ostane testo, ki ga prelijemo z mlekom.
  6. Vse skupaj pustimo vzhajati 20 minut, nekajkrat na rahlo prebodemo in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 40 minut.
  7. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.

Vir: www.kuhnapato.si

Ajdnek – recept
5 (100%) št. ocen: 1


Sorodni recepti

Enostavna potica – recept

  • Sestavine: Testo: 600 g moke 30 g kvasa, 2 dcl mleka izbrana kakovost Slovenija, 140 g sladkorja, 140 g masla izbrana kakovost Slovenija, 4 rumenjaki, 1 vanilijev sladkor, Lupinica 1 limone Žlička soli Orehov nadev: 1 dcl toplega mleka izbrana…

  • Več...

Pirin kruh brez kvasa – recept

  • Sestavine:450 g pirine moke2 zvrhani žlički sode bikarbone1 zvrhana žlička soli3,5 dl tekočega jogurta Izbrana kakovost Slovenije2 dl gazirane mineralne vodePol dl bučnega ali oljčnega oljaPo želji lahko dodamo tudi 2 žlici semen po lastni izbiriPriprava:Najprej enostavno zmešamo mokre sestavine,…

  • Več...

Hitri pustni krofi – recept

  • Sestavine:250 g gladke moke tip 500250 g ostre moke2,5 dag svežega kvasa2,5 dcl mlačnega mleka izbrana kakovost0,5 dcl olja4 rumenjaki1 žlica kisle smetane izbrana kakovost1 vanilin sladkorpol žličke soli30 g rjavega sladkorja3 žličke rumanastrgana lupinica ene limonepotrebujemo še marelično marmelado…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem