Ajdnek – recept

Ajdnek – recept 30.3.2018

Testo:

  • 0,5 kg ajdove moke
  • 0,3 kg pšenične moke
  • 7 dl vrele vode
  • sol
  • Za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlička sladkorja, 4 žlice toplega mleka

Nadev:

  • 0,5 kg mletih orehov
  • 2,5 – 3 dl medu
  • 5 dl mlačnega mleka za preliv
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, premešamo in ohlajeni masi dodamo pšenično moko, kvasec in sol.
  2. Zamesimo rahlo testo.
  3. Medtem orehe zmešamo z mlačnim medom.
  4. V namaščen pekač vlijemo tretjino testa, pokapljamo z orehi in to ponovimo še dvakrat.
  5. Na vrhu naj ostane testo, ki ga prelijemo z mlekom.
  6. Vse skupaj pustimo vzhajati 20 minut, nekajkrat na rahlo prebodemo in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 40 minut.
  7. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bovški krafi - recept

  • Sestavine: Testo: 750 g moke 7,5 dl vrele vode 60 g olja 30 g soli Nadev: 350 g suhih hrušk tepk (kloc) 50 g piškotnih drobtin 200 g jabolčne čežane 50 g v rumu namočenih rozin 50 g sladkorja pol…

  • Več...

Mirenski praznični štrukelj - recept

  • Sestavine: Testo: 25 dag moke 4 žlice sladkorja 1 jajce voda po potrebi Nadev: 20 dag mletih mandljev 20 dag rozin 20 dag lipovega medu 1 dl ruma limonina lupinica, cimet Preliv: 2 žlici masla 2 žlici medu Priprava: Zamesi…

  • Več...

Kruhov narastek z jabolki in orehi - recept

  • Sestavine: 600 g jabolk 100 g regratovega ali hojevega medu 5 dag mletih orehov sok 1 limone 350 g belega kruha 2,5 dl sladke smetane sol, cimet Priprava: Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine. Zmešamo jih z medom, cimetom…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem