Ajdnek – recept

Ajdnek – recept 30.3.2018

Testo:

  • 0,5 kg ajdove moke
  • 0,3 kg pšenične moke
  • 7 dl vrele vode
  • sol
  • Za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlička sladkorja, 4 žlice toplega mleka

Nadev:

  • 0,5 kg mletih orehov
  • 2,5 – 3 dl medu
  • 5 dl mlačnega mleka za preliv
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Ajdovo moko poparimo s slanim kropom, premešamo in ohlajeni masi dodamo pšenično moko, kvasec in sol.
  2. Zamesimo rahlo testo.
  3. Medtem orehe zmešamo z mlačnim medom.
  4. V namaščen pekač vlijemo tretjino testa, pokapljamo z orehi in to ponovimo še dvakrat.
  5. Na vrhu naj ostane testo, ki ga prelijemo z mlekom.
  6. Vse skupaj pustimo vzhajati 20 minut, nekajkrat na rahlo prebodemo in pečemo v pečici na 180 stopinjah približno 40 minut.
  7. Pečenega posujemo s sladkorjem v prahu.

Vir: www.kuhnapato.si


Sorodni recepti

Bezgova pena s proseno kašo

  • OŠ Vižmarje Brod, skupina: Čežana in polBezgova penaSestavine:20 bezgovih cvetov1 l vodesok 1 limone4 žlice smrekovega meduželatinacimet, klinčki, vaniljev sladkorPriprava:Cvetove namočimo v prekuhani vodi čez noč ali še dlje.Odcedimo in dodamo med in limono.Segrejemo in začinimo ter vmešamo želatino.Pustimo ohladiti,…

  • Več...

Brkinski medeni šmorn

  • OŠ dr. Bogomirja Magajne Divača, skupina Punčke Maje in čeljustnikSestavine:1 kg brkinskih jabolk3 jajca2 dl kraškega medu2 dl mleka150 g moke1 limona, cimet, sol2 žlici šetrajevega medu za prelivmaslo za pekačPriprava:Pripravimo maso iz rumenjakov, mleka, soli in moke, kot za…

  • Več...

Bider - recept

  • Čas priprave: 2 uri
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 50 dag pšenične moke 3dl toplega mleka pol kocke kvasa 5 dag masti 3 žlice sladkorja 3 jajca ščepec soli 10 dag rozin žlica sladkorja v prahu Priprava: Pripravimo kvasec in ko narase, ga zmešamo s sladkorjem, mastjo in…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem