Nacionalna shema

Evropska shema

Jota

Jota je slovenska klasika. Preizkusite naš recept in uživajte! Najboljša bo, da uporabite slovenske sestavine.

Čas priprave

20 minut

Čas kuhanja

40 minut

Skupni čas

1 ura

Zahtevnost

Preprosto

Število oseb

4

Sezona

Vsi letni časi

Sestavine:

Postopek:

Čebulo drobno narežemo in dušimo v večji posodi. Ko se zmehča, dodamo kislo zelje in nekaj minut dušimo. Dodamo začimbe in prelijemo z vodo. V drugi posodi v osoljeni vodi skuhamo olupljen, na srednje velike kose narezan krompir. Posebej skuhamo tudi kranjsko klobaso. Ko sta krompir in klobasa skuhana, ju skupaj s fižolom dodamo zelju in kuhamo toliko časa, da se okusi povežejo. Nekaj kosov krompirja lahko z vilicami zmečkamo, da se jota primerno zgosti.

Preden postrežemo lahko dodamo tudi pogrete ocvirke.

Avtor fotografije: Aleš Fevžer, Slovenia.info

Delite recept

Natisnite recept

Mnenja in ocene

5

(1 ocene)

"*" indicates required fields

S koliko zvezdicami bi ocenili recept?*
This field is hidden when viewing the form
This field is hidden when viewing the form

Tončka

Jul 2025

odlična je, vedno!

Kranjska_klobasa_enojna

Zaščitena geografska označba

zaščitena geografska označba

Poiščite ponudnike lokalne hrane!

Vsak teden svež recept v tvojem nabiralniku. Sestavine iz Slovenije, priprava brez kompliciranja.

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito