Bučni zavitek

Čas priprave
15 minut
Čas kuhanja
45 minut
Skupni čas
1 ura
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Poletje, Pomlad
Sestavine:
- 3 jabolka
- 1 jedilna buča
- surovega masla z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«
- cimet
- muškatni orešček
- limona
- drobtine
- rozine
- zavitek listnatega testa
- 1 jajce
Postopek:
Testo otajamo in razvaljamo. Olupljeno in očiščeno bučo in jabolka naribamo in sladkamo. Začinimo z limoninim sokom in skorjico, s cimetom in z malo muškatnega oreščka. Na maslu popražimo drobtine. Na testo damo najprej drobtine in nato še bučni nadev.
Posujemo z bučnim semenom in zavijemo. Premažemo z razredčenim rumenjakom in pečemo 45 minut pri 180 stopinjah. Najbolj tekne še topel, s kepico vaniljevega sladoleda.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.